HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Forma 1 > Otthon Alonso volt az úr

t: 5820

Otthon Alonso volt az úr

Barcelona - Csak papíron voltak ellenfelei Fernando Alonsónak (31) a Forma–1-es Spanyol Nagydíjon. A Ferrari pilótája feltartóztathatatlanul száguldott a hazájában rendezett futamon, és az ötödik helyről indulva aratott győzelmet. Idén – a Kínai GP után – a másodikat, kar­rierje során pedig a harmickette­diket.

– Nyerni mindig fantasztikus érzés, de különösen az, ha hazai pályán ünnepelhetsz – mondta boldogan Alonso, aki hatalmas támogatást kapott a szurkolóktól. Ritka eset, hogy a Real Madrid futballcsapatának egyik szimpatizánsát őrjöngve ünnepeljék Barcelonában – tegnap azonban pont ez történt. Elképesztő hangulat uralkodott az aszfaltcsíkot körbeölelő nézőtéren, a Katalóniában ősi ellenségnek számító „Királyi" klubnak szurkoló kétszeres világbajnok versenyző nevét skandálta folyamatosan a közönség, olyan volt a légkör, mint egy focimérkőzésen.

– Rengeteget segítettek a drukkerek. Csodálatos, hogy ilyen sokan biztattak. Köszönettel tartozom – mosolygott a 2005-ben és 2006-ban vébét nyerő, jelenleg harmadik Alonso, aki a finn Kimi Räikkönennel (33, Lotus) és ferraris brazil csapattársával, Felipe Massával (32) pezsgőzhetett a dobogón. – Tudom, mekkora anyagi áldozatot jelentett sokaknak, hogy jegyet váltsanak a nagydíjra, tényleg nagyon hálás vagyok. Remélem, lesz még okunk örülni idén.

A spanyol pilóta teljesítményén egyáltalán nem látszódott, hogy feszült lenne, pedig a versenyhétvége előtt nem az eddigi eredményei miatt került a címlapokra. Kifejezetten nehezen viselte a felhajtást maga körül, s tőle szokatlan módon nekitámadt egy fotósnak, aki képet készített róla, valamint orosz barátnőjéről, Dása Kapusztyináról (21).
A barcelonai győzelem minden bizonnyal gyógyírt jelentett mindenkinek.

blikk.hu

2013.05.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok