HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Hétmilliárd mobilelőfizető lesz jövőre

t: 5883

Hétmilliárd mobilelőfizető lesz jövőre

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) csütörtökön közzétett jelentésében azt jósolta, hogy a mobiltelefon-előfizetések száma jövő év elejére átlépheti a hétmilliárdot, vagyis a világnépesség számát. A genfi székhelyű szervezet szerint a friss adatok azt mutatják, hogy továbbra is erős és folyamatos a kereslet az információs és kommunikációs technológiai szolgáltatások iránt, amit leginkább a szélessávú internet árának folyamatos csökkenése ösztönöz.

A piaci bővülés motorja elsősorban Ázsia, erre a földrészre esik a mobilelőfizetések több mint fele. Az ITU honlapján közzétett jelentés szerint a mobiltelefonok penetrációja év végére 96 százalékos lesz globális szinten: a fejlett országokban 128 százalékon áll majd a mutató, a fejlődőkben pedig 89-en. Az egyesület becslése alapján idén 2,6 milliárdra emelkedik az internetet használók száma: bár a fejlődő világban korlátozott, 31 százalékos marad az internethozzáférés elterjedtsége, a fejlett országokban a lakosság 77 százaléka fog internetkapcsolattal rendelkezni 2013 végére.

Az ITU most először vizsgálta az internetezők nemi megoszlását is. A kimutatás szerint globális szinten 1,3 milliárd nő, a nők 37 százaléka veszi igénybe az internet szolgáltatásait, míg a férfiak 41 százaléka, körülbelül másfél milliárdan használják. Az internetpenetráció Európában a legmagasabb – 75 százalékos –, míg az ázsiai-csendes-óceáni térségben ez az érték 32, Afrikában pedig csak 12 százalékos.

index

2013.03.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok