HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Forma 1 > Hamilton gyenge pontja a magánélete lehet

t: 5489

Hamilton gyenge pontja a magánélete lehet

Jackie Stewart nem érti, Lewis Hamilton miért hagyta el a McLarent. Szerinte a britnek figyelnie kell arra, hogy a magánélete ne legyen negatív hatással a teljesítményére.

A tavaly szeptemberi bejelentés után sokan meglepetten fogadták a hírt, hogy Lewis Hamilton elhagyja az őt gyerekkora óta támogató McLarent, és a 2013-as idényt már az utóbbi években sokkal gyengébben teljesítő Mercedesnél kezdi meg. Közéjük tartozik a korábbi háromszoros világbajnok Jackie Stewart is, aki továbbra sem érti, Hamilton miért döntött a csapatváltás mellett. "A helyében nem hagytam volna el a McLarent" - nyilatkozta a Daily Mailnek. "De már 28 éves, így valószínűleg tudja, mit csinál."

Stewart nem csak új csapata szerényebb eredményei miatt félti Hamiltont, attól is tart, hogy a brit mozgalmas magánélete hátrányt jelenthet a karrierje szempontjából. Hamilton a barátnője, Nicole Scherzinger révén gyakran a pályán kívül is rivaldafénybe kerül: számos eseményre elkíséri az énekesnőt, és a bulvárlapokban is gyakran előtérbe kerül a kapcsolatuk.

"Nagyon oda kell figyelnie, hogy a saját hírneve, fontosságának tudata és az autón kívül űzött tevékenységei ne vonják el a figyelmét a versenyzésről" - mondta Stewart, aki szerint 2013-ban Hamilton legfontosabb feladata az lesz, hogy egész évben egyenletes teljesítményt nyújtson. "Nem szabad leeresztenie, ezt mindig észben kell tartania."

"Fontos tényező, hogy az ember kikkel tölti a szabadidejét, milyen időtöltést választ, és ezt hogyan tudja összeegyeztetni a valódi életével - mert Lewis igazi élete a versenyzésről szól" - jelentette ki a skót. Stewart ennek ellenére bízik benne, hogy Hamilton a Mercedesnél is eredményes lehet. Elsősorban a csapatfőnök, Ross Brawn tapasztalatában bízik, akinek segítségével a kilencvenes években Michael Schumacher is sikeres versenyzővé vált.

"Ross tudja, mit kell tennie, Lewisnak pedig együtt kell vele működnie" - magyarázta. "Ross olyan versenyzőkkel dolgozott, akik a lehető legjobb teljesítményt hozták ki magukból. Schumacherrel már a Benettonnál is munkatársak voltak, és tisztában van vele, hogy a német mekkora hasznot hozott a csapatnak."

Stewart szerint Hamiltonnak is arra kell törekednie, hogy Schumacherhez hasonlóan teljes erőbedobással küzdjön a jobb eredményekért. "Lehet, hogy ez először kicsit nehéz lesz, de nem látok okot arra, hogy miért ne lehetne már idén versenyképes."

index

2013.01.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok