HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Horn kazah pilótával indul a Dakaron

t: 5658

Horn kazah pilótával indul a Dakaron

Orosz csapat tagjaként, kazah pilótának diktálja az itinert Horn Albert (36) a szombaton kezdődő Dakar-ralin.

A kétszeres magyar bajnok versenyzőnek nem lesz újdonság, hogy angolul kell „útba igazítania" a társát, hiszen 2011-ben a horvát Drazen Curiccsal (47) indult a világ legnehezebb terepralifutamán – rossz emlék viszont a számára, hogy nem értek célba.


Horn Albert a 2011-es Dakaron nem ért célba. Reméli, a kazah Andrej Cserednyikovval sikeres lesz

– A Világkupa-győztes orosz Gadaszin csapatával már régóta együttműködik a cégem, például motorokat szállítunk az autóihoz. Eredetileg úgy volt, Borisszal közösen veszünk részt az idei Dakaron, de neki az angol, nekem pedig az orosz nyelvvel vannak nehézségeim, így végül megkért, hogy üljek be az ugyancsak a csapat színeiben induló kazah Andrej Cserednyikov mellé – mesélte Horn Albert.
Az ajánlatra rábólintó navigátorra nagy szüksége lesz az alakulatnak.

A társamról nem sokat tudok, még soha nem ültem vele egy kocsiban, a csapat terepjáróit viszont nagyon jól ismerem. Éppen ezért is van szükségük rám – folytatta a magyar versenyző. – Az autóik gyorsak, de mivel folyamatosan a világ különböző pontjain állnak rajthoz futamokon, nincs elég idő a megbízhatóságuk javítására. Sokszor apró, bosszantó hibák jönnek elő, s nekem az lesz a feladatom Dél-Amerikában, hogy orvosoljam a problémákat, segítsek a szerelésben. A célunk egyébként, hogy teljesítsük a távot.

blikk

2013.01.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok