HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Autós hírek > Megmutatták az új Mercedest

t: 5716

Megmutatták az új Mercedest

Eddig rejtegették és csak tesztutakon elkapott lesifotókon láthattuk, most viszont hivatalosan is bemutatta a Mercedes gyár a legújabb csodaautót, a CLA-t.

Ugyan még csak számítógépes grafikával, de ezeken a képeken már semmit nem takargat szemérmesen a gyártó. A CLA lesz a második típus, amely a kecskeméti Mercedes gyárban készül majd. Előtte azonban még januárban a Detroiti Autószalonon debütál.


A Kecskeméten gyártandó CLA egyelőre csak dögös látványterveken létezik

Aki látta a Pekingi Autószalonon leleplezett CLS tanulmányautót, képet kaphat a nálunk készülő modellről. Az ottani verzióhoz képest ugyanis ennek alig változott a formája. Mindössze annyiban, hogy hagyományos kilincsekkel, tükrökkel, lökhárítókkal szerelték fel, a 21 collos felniket pedig kisebbre cserélték.


A kagylóülésekbe kényelmes befeszülni, amikor a 156 lóerős alapmodell gyorsulni kezd

Szakértők szerint a kecskeméti gyárban készülő CLA sokban hasonlítani fog a Mercedes új A osztályú modellre és nem egyszerűen csak a CLS kicsinyített mása lesz. Többek között azért, mert az A és a B osztály elsőkerék-meghajtású padlólemezére épül.


Sportos műszerfallal látják el az új A-osztályos Mercit, a kupészerű CLA-t

A benzines, 156 lóerős alapmodell a CLA 200 nevet kapja. De lesz egy ennél erősebb 2 literes, 211 lóerős változat is, valamint egy dízelmotoros változat is piacra kerül.

A német Daimler autógyár kecskeméti üzeme március 29 óta 3 ezer embernek ad közvetlenül munkát.


A B-mercit is Kecskeméten gyártják, a CLA, az új A-osztályos autó lesz a másik itt összerakott modell

blikk

2012.12.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok