HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Forma 1 > Alonso majdnem kiborította a bilit Indiában

t: 5445

Alonso majdnem kiborította a bilit Indiában

Letiltotta Fernando Alonso tweetjét a Ferrari-csapatfőnök Stefano Domenicali Indiában: a spanyol megsértődött, és nyilvánosságra akarta hozni, hogy május óta nem kapott új alkatrészt az autójára - értesült az olasz La Stampa című újság.

A pilóta szombaton ötödiknek kvalifikált, valójában elvesztette esélyét a másnapi győzelemre a vb-t vezető riválisával, az első posztról startoló Sebastian Vettellel szemben.

A Ferraritól Pat Fry utána azt mondta az istálló hivatalos kommünikéjében, hogy "ahhoz, hogy az időmérőn előrébb végezzünk, tökéletesnek kellett volna lennünk, ám ezúttal nem voltunk azok". Alonso állítólag a többes szám használatán felkapta a vizet, és a mobiltelefonjával fenyegetőzött, hogy kitwitteli, kocsijának teljesítmény szempontjából kritikus, hátsó részére fél éve nem kapott új alkatrészt. A krízist Domenicali oldotta meg, lenyugtatta a pilótát.

Másnap Alonso kihozta a helyzetből a maximumot, másodiknak jött fel, közvetlenül Vettel mögött végzett, így hét pontnál nem veszített többet.

A La Stampa vasárnap megkérdezte Domenicalit, tényleg így történt-e minden, mire a főnök azt felelte, "ne csináljunk ügyet abból, ami igazából nincs is".

Az eset ugyanakkor megmagyarázhatja, hogy miért nyilatkozott szombaton, az időmérő után teljesen lemondóan, majd néhány órával később indokolatlanul optimistán világbajnoki esélyeiről Alonso.

index

2012.10.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok