HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Vodafone hírek > 21 megabitre gyorsított a Vodafone

t: 5520

21 megabitre gyorsított a Vodafone

Az egész országban megújult a Vodafone hálózata, és a szolgáltató azt állítja, hogy ennek hála több mint 9 millió magyarnak nyújt hozzáférést mobilneten 21 megabit per másodperces letöltési sebességgel. Budapesten és még 101 településen ennek duplája, 42 megabit érhető el – persze ezek a sebességek csak elméleti maximumot jelentenek, vagyis a valóságban ennél alacsonyabb sebességet tapasztal a felhasználó.

A Vodafone szerdán hivatalosan is megkapta a használatbavételi engedélyt arra a 2 megahertzes frekvenciablokkra, amit nemrég nyert el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság árverésen. Ezek bekapcsolásával az ígérthez képest lényegesen korábban zárul a Vodafone tavaly márciusban elindított hálózatmodernizációs projektje.

Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke elmondta, hogy egy évvel ezelőtt, a hálózatmodernizációnk kezdetén 673 helységben volt elérhető a Vodafone gyors mobilnetes szolgáltatása, az újonnan megszerzett 900 MHz-es frekvenciákkal azonban 2432 település lakója kap elérést. Ráadásul a cég számos olyan településre jut el, ahol eddig semmilyen szélessávú mobilinet nem volt, és a Vodafone így közel 1,2 millió embert ér el.

A Vodafone azt is fontos eredménynek tartja, hogy jelentősen csökkent a hálózat energiaigénye, és a rádiós hálózati infrastruktúra cseréjével évi 2,5 millió liter fűtőolajnak, évi 3,5 millió köbméter gáznak vagy 3000 tonna szénnek megfelelő jelentős energia-megtakarítás érhető el, amivel 7000 tonnányi szén-dioxid kibocsátásától mentesíti a környezetet.

A hálózatmodernizációs program eredményeképpen mindemellett a Vodafone hálózatába épített eszközök LTE (4G) képesek, tehát a Vodafone felkészült a további – hosszú távú – technológiai lépésekre is. Középtávon elsősorban azonban arra törekszik a szolgáltató, hogy a fogyasztók számára valós előnyöket nyújtó, a gyakorlatban valóban elérhető szolgáltatásokat kínáljon ügyfeleinknek. A 2012-es év nagy kihívása, hogy a 2G-s felhasználók tábora 3G-s készülékekre, okostelefonokra váltson, és valóban kihasználhassa a Vodafone megbízható hálózatát, amely minden modern kihívásnak eleget tesz.

A Vodafone azt mondja, hogy hálózat nemcsak a mobilnet területén hoz fejlődést, a hanghívások is javultak, mert egy új eljárásnak köszönhetően szükségtelenné vált a hang minőségromlással járó többszörös kódolása, tömörítése.

index

2012.04.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok