HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Mobiloktól pörgött fel a Samsung profitja

t: 1868

Mobiloktól pörgött fel a Samsung profitja

A dél-koreai Samsung Electronics, a kaliforniai Apple egyik legnagyobb riválisa rekord negyedéves nyereségről számolt be pénteken. Az okostelefonoknak köszönhetően az októbertől decemberig tartó időszakban 4,7 milliárd dollárra nőtt a cég profitja.

Elemzői becslések szerint az utolsó negyedévben a Samsung csak második volt az okostelefonok piacán, körülbelül 36,5 eladott készülékkel. Az Apple 37,04 millió iPhone-t adott el. A Samsungnak ugyanakkor nincs miért aggódnia, mert ő a világ legnagyobb csipgyártója, és a tévék piacán is előkelő helyen áll.

A Samsung profitja egy év alatt 76 százalékkal nőtt, és ahhoz, hogy a cég jövőre is tartani tudja vezető szerepét, 22 milliárd dollárt költ bővítésekre. Ennek az összegnek nagyjából a hatvan százaléka megy a csipgyártó részleghez, 26 százalékát a tévégyártásba teszi a cég, a maradékot pedig kutatásokra és fejlesztésekre költi el.

Az Apple egyébként a Samsung egyik legnagyobb megrendelője, az iPhone gyártója főleg kijelzőket és csipeket szerez be a dél-koreai vállalattól. A bíróságokon is rendszeresen találkoznak, a két cég közt kirobban szabadalmi háború tíz országban zajlik.

index

2012.01.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok