HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Valódi szex a telefonból

t: 2524

Valódi szex a telefonból

M, a mackós testalkatú 33 éves latin macsó alig 436 méterre van tőlem. Talán egy kávézóban kortyolja a kávéját, esetleg valamelyik irodaház hetedik emeletén prezentál a főnökeinek, miközben hasonló testalkatú férfiak társaságát keresi. iPhone-ján a Grindr nevű alkalmazás fut, ami egy randiprogram melegeknek: belépés után már a főképernyőn tizenkilenc, többnyire kisportolt és külföldi férfi keresi a kikapcsolódást Budapesten, M . van a legközelebb hozzám, de a sorban utolsó ázsiai és latin S és T is négy kilométeren belül garázdálkodik. Ha valakinek megtetszenek, rájuk ír, és negyed órán belül már mehet is a nemzetközi rangadó.

Az első

Nem a Grindr az egyetlen randiprogram iPhone-ra, de a szexuálisan aktív meleg közösségnek hála ez lett pillanatok alatt az egyik legismertebb, így később példával szolgált a heteroszexuális alkalmazásokhoz is. A recept egyszerű: a Grindr felhasználja a júzer mobiljának gps- és cellainformációit, ezzel meghatározza helyzetét. Körülnéz, hogy kik futtatják, vagy futtatták még az alkalmazást a közelmúltban, és listázza őket a képernyőn. Aki online, azzal csetelni is lehet. Sosem volt még egyszerűbb egy szőrös mackóval összejönni.

De akinek nem tetszik a választék, annak ott van a Grindr után piacra került Gaydar, ami rögtön hatmillió férfit dob piacra, fotóval, leírással, gps-koordinátával, aki ebből a listából nem talál kedvére valót, az nem is igazi homoszexuális.Nem is feltétlenül kell annak lennie, mert mára elég vaskos heteroapp-gyűjtemény is összejött. Ott van például a szintén ingyenes DNA, amiben lényegében akárkit megtalálhatunk: a program bejelentkezés után alaposan kifaggat a nemi orientációról, méretekről, vágyakról, majd ezek alapján dobja ki a közelben található lehetséges partnereket. Persze ha leszbikus eszkimó úszónőt keresünk heteroszexuális kapcsolatra, simán lehet, hogy több ezer mérföldre kapjuk meg az első találatot.A DNA mindennel együtt a legnépszerűbb ismerkedős program iPhone-on, egyrészt, mert ingyenes, másrészt, mert a preferenciákat monitorozva folyton megfelelő ajánlatokat kapunk, ráadásul osztályozhatjuk is a partnereket. Beállíthatjuk azt is, hogy csak azok lássák a profilunkat, akik megfelelnek az elvárásainknak, így nem fognak kigyúrt epilált majmok csámcsogni az adatlapon, ha mi kizárólag szőrös mackókat keresünk. Vagy hosszú lábú csajokat.Szintén nagyon népszerű a Localsin, amiből rögtön több verzió is létezik: egy ingyenes, limitált képességekkel, egy teljes kiadás és egy, amit kimondottan melegeknek szántak. A rózsaszínes programról elsősorban csajokra gondol célközönséggént az ember, pedig mint minden ismerkedős, közösülős szolgáltatást, ezt is több férfi, mint nő használja. Nagyon könnyen meg lehet különböztetni őket, a program ugyanis a Google Mapst felhasználva térképen helyezi el a közelben található partiképes felhasználókat, rózsaszínnel jelölve a csajokat, kékkel a férfiakat.Állítólag a program nem a szexről szól, de miután az alkalmazásboltba feltöltött egyetlen profilfotón két tökéletesen formált mell található, amik a leírás szerint partizni és szórakozni vágynak, ne legyenek illúziónk, filozófiai kérdések tisztázására nem jó a Localsin.Vagy ott van az AreYouInterested?, amit nemcsak a CNN, a TechCrunch, a Washington Post és még számos lap emelt ki a százezernyi alkalmazás tengeréből, de egyúttal azt is bizonyítja, hogy hetero szingliből még mindig sokkal több van, mint melegből: összesen 35 millióan várják a program rendszerében, hogy felcsípjük őket.
Fel is kell szedni

Ha megtaláltuk álmaink mackóját/hosszú combúját, vagy legalábbis bemértük a tartózkodási helyét gps segítségével, akkor már csak annyi dolgunk marad, hogy elkápráztassuk néhány menő szöveggel. A megdöbbentő az, hogy erre is vannak alkalmazások, bármelyik platform alkalmazásboltjába beütjük, hogy pick up lines, egy rakás felszedős programot fogunk találni. A legmenőbbekkel kategóriákra szűrve tudunk olyan mondatokhoz jutni, amik garantálják az élve elégést akárki előtt. Ismerkedésnél például: Heló, én vagyok Mr. Igazi, rám vártál?

Vagy ott van a Super Sexy Pick up Lines, ami egy erotikusan elnyögött yummy-val indul, meztelen csajok fotóival folytatódik, és a telefon rázására adja ki jobbnál-jobb szövegeket. Például: tudnál adni egy fotót magadról? Csak hogy megmutathassam a Mikulásnak, mit kérek karácsonyra.Ha a tökéletes szövegek ellenére is elakad a beszélgetés, két választásunk van: letöltünk egy koktélprogramot, amit átlapozva megtudhatjuk, melyik italtól rúgnak be a leghamarabb a szőrös mackók, vagy letöltünk egy, a BarCards-hoz hasonló programot. Ez egyrészt szintén garantálja a lerészegedést, másrészt remek játékokkal szórakoztatja el a kínosan feszengő mackót és a borotvált macsót az első randin. A játékosok beírják a nevüket, majd a program különböző feladatokat oszt ki nekik: "találj valakit a bárban egy csillagos tetoválással". "Vegyél rá valakit arra, hogy elénekeljen egy Sinatra-dalt". Ilyesmi. A feladatok időre mennek, és a program néhány sikeres akció után felszólítja a játszópartnert, hogy fizessen a nyertesnek egy italt. És így tovább.

A hazai helyzet egyébként nagyjából ugyanaz, mint a nemzetközi. A Velvet vizsgálata szerint nálunk is a LocalSin, a Grindr és a Gaydar a legnépszerűbb, bár a legtöbb heteroszexuális párkereső inkább a neten található, jól bevált oldalakat használja, nem az alkalmazásokat. A hazai meleg közösség viszont szívesen költ a programokra és rendszeresen el is indítja azokat.

index

2011.10.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok