HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Motoros hírek > Kicsontozott Harley Davidson

t: 6071

Kicsontozott Harley Davidson

Kicsontozták a Harley-nál a Softail modellt és megszületett a HD Blackline. Az új modell a Softail család tagja, a gyár szándéka szerint három alapvető motoros tulajdonságot egyesít magában: a gépies szépséget, a belsőégésű motort és az út fekete vonalát. Szó mi szó, a robbanómotort az aszfalttal eleddig csak úgy lehetett egyesíteni, hogy átgázolt egy betonkeverő a szerencsétlen motoroson, de a Harley megindokolja a furcsa párosítást: a motor fényezése valóban felidézi a kátrányos út színét.A motor kimondottan szép vonalú, a bobber-fazont idézi, ráadásul a hátsó lengőkart olyan szépen elrejtették, hogy első ránézésre merev vázasnak tűnik. Az ülésmagasság sem volt soha még ilyen alacsony a Softail-vonulatban, mind a pilóta, mind utasa lába tele talppal leérhet a földre: 655 milliméterre van fenekük a talajtól.

A Twin Cam blokkot közvetlenül a vázra szerelték, harleys hagyományok szerint minden munkaütem jól érezhető a kormányon. Erre szoktak a négyhengeresek hívei gúnyos mosollyal legyinteni, a szervizek pedig már készítik a kulcsot a csavarok utánhúzására, valamirevaló csopperes azonban fel sem ülne olyan motorra, amelyik nem ráz és rezeg.

A küllős kerekek is a régi időket idézik, miként a motor egész megjelenése: amit csak lehetett, elhagytak a mérnökök a gépről, mindenféle díszítés, csillogás nélkül küldik az utakra a Blackline-t. Hogy a napfénynek esélye s legyen valahol tükröződnie, még a motorblokkot is feketére festették, csak a kipufogók és az oldaldekni krómozott.

A TwinCam 96-os V-motor 125 Nm nyomatékot ad le 3500-as fordulaton, a tankba 19 liter benzin fér.

Blikk.hu

2011.01.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok