HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Pannon hírek > Kétszáz dolgozót kirúg a Pannon

t: 5769

Kétszáz dolgozót kirúg a Pannon

A Pannon pénteken bejelentette, hogy a személyi költségeken 1,9 milliárd forintot akar spórolni, és az elbocsátásokról konzultációt kezdeményez a dolgozóival. Az lépés körülbelül 200 munkatársat és 50 egyéb, nem pannonos alkalmazottat érint majd.

Már szerdán, a több mint 70 milliárd forintos eredmény bejelentésekor [1] tudni lehetett, hogy a Pannon 3 milliárd forinttal csökkenteni akarja a kiadásait, de csak most derült ki, hogy ennek a nagy részét kirúgásokkal érik el.

A Pannon azt írja a sajtóközleményében, hogy a kirúgással elért megtakarítást a termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztésére fordítja. Ezen belül nagy hangsúlyt fektet a mobil szélessáv és a jövőbeli LTE-hálózat fejlesztésére. A mobilszolgáltató szerint ezzel a lépéssel javulnak a hosszú távú üzleti kilátásai, és a vállalat a gyorsan változó telekommunikációs piac élvonalába kerülhet.

Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója közölte, hogy az érintett dolgozók végkielégítési csomagot kapnak, és gondoskodnak arról, hogy megfelelő támogatást kapjanak a munkakereséshez.

index

2010.02.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok