HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Vodafone hírek > Vodafone 541 - az olcsó érintés mássága

t: 7564

Vodafone 541 - az olcsó érintés mássága

Önök nem a Másság című műsorunkat látják a késő esti sávban, akármit is sugall a cím. Önök a hazai telekommunikációs piac messze legolcsóbb érintésvezérelt telefonjának tesztjét olvassák. Egy Alcatel által gyártott eszköz a főszereplő, amely a Vodafone kínálatában 15 lepedőért kelleti magát. Feltöltőkártyával, igen.

Az Alcatel - mint ahogyan azt már tavaly is erősen hangoztatta a cég Barcelonában - 100% kínai tulajdonú vállalat, hiába indult franciának egykoron, a cég telekommunikációs részlege kvázi kettészakadt. A mobilgyártás a TCM kezébe került, a hálózati eszközök piacán pedig Alcatel-Lucent néven él tovább a márka. Ez minket most kevéssé érdekel, mert itt fekszik a boncasztalon egy Vodafone 541, amely a fórumunk tanúsága szerint igen nagy érdeklődésnek örvend. Illendő megnevezni a donor eszközt is, más piacokon a termék Alcatel One Touch MINI, avagy OT-708 néven fut.

Azok, akik összerezzennek az Alcatel említésekor, s el sem tudják képzelni, hogy jóféle eszköz is kigördülhet azon a bizonyos messzi gyárkapun, illetve azok, akik zsigerből utálják a szolgáltatói telefonokat, szerintem ne is olvassanak tovább. Ez a készülék nem nekik készült. Hanem azoknak, akik csak egy trendi, érintőkijelzős, egyszerű, s döbbenetesen olcsó eszközt keresnek.

Előre leszögezem, a Vodafone 541-et a helyén kell kezelni. Amikor problémákról és bénaságokról írunk, mindig lebegjen a szemünk előtt az árcédula. A 15 lepedős ár fátyolossá teheti a tekintetet, ragyogása elhomályosíthatja a józan ítélőképességet, s hajlamosak leszünk szemet hunyni olyan hibák láttán is, amelyek egyébként simán kivernék a biztosítékot. (És kizárólag a biztosítékot, bár tesztünk címéből más irányokba is el lehetne jutni.)

mobilaréna

2009.11.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok