HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Vodafone hírek > Korlátlan vánszorgás a Vodafone-tól

t: 3386

Korlátlan vánszorgás a Vodafone-tól

Új internetes csomagokat vezet be a piros szolgáltató.

A Vodafone megújította internetes csomagjait, ezentúl Basic, Medium és Extra néven három tarifa áll a vásárlók rendelkezésére. A havidíjból július 31-ig 50%-os kedvezményt kapnak az új ügyfelek, mindhárom konstrukcióhoz jár valamennyi Vodafone Zenetár előfizetés, az Extra csomag pedig egy éves F-Secure licenszkódot is biztosít - amennyiben a felhasználó ezt külön igényli.

A három tarifa közös tulajdonsága, hogy a csomagban foglalt adatmennyiség után is lehet internetezni, de a szolgáltató igen jelentősen lecsökkenti az ügyfelek sávszélességét a következő számlazárásig. A Basic csomag 4000 forintos havidíja 2 GB-nyi gyors elérést ad, a Medium tarifában 6000 forintért kaphatunk 6 GB-ot, míg az Extra esetén 8000 forintos havi díjért cserébe 12 GB-nyi adatforgalom engedélyezett.

Amint a felhasználók átlépik a tarifájukban engedélyezett adatmennyiséget, a Vodafone a sebességet lefelé 64 kbit/s, felfelé 16 kbit/s tempójúra vágja vissza, ami igen jelentős korlátozás a korlátlannak hirdetett csomag korábbi sebességét ismerve, hiszen a HSDPA hálózaton akár 7,2 Mbit/s tempót is el lehet érni - bár ilyet még soha életünkben nem láttunk. Ám az átlagos 1-2 Mbit/s tempóhoz képest a 64 kbit/s sebesség komoly büntetés, ám még mindig jobb, mintha semmi sem lenne.

Fentiek miatt azonban ezeknél a csomagoknál a korábban sok vitát kiváltó P2P felhasználás nem tiltott, az ügyfél szabadon garázdálkodhat a rendelkezésére álló adatmennyiséggel. A Vodafone jelenleg a lakott területek 62%-án tud HSPDA lefedettséget biztosítani, ez 319 települést jelent.


mobilarena.hu

2009.05.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok