HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > IT > Biztonság

Nem csupán a víz, de a pára, a rázkódás, illetve a túl meleg és túl hideg is fenyegeti kütyüinek működését, a wifihálózatokban pedig az elektromágneses hullámok kelthetnek zavart. Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, amelyek a leggyakrabban veszélyeztetik az okostelefon, számítógép és minden más hétköznapi eszköz normál működését.
Tavaly az év botránya volt az online biztonságtechnika világában, amikor ismeretlenek többször is feltörték a Sony Playstation Network hálózatát, százmillió videojátékos személyes adatait, bankkártyaszámait megszerezve.
Új számítógépes vírust fejlesztettek ki Japánban, amely képes feltárni a kibertámadások forrását és megsemmisíteni a programjukat - írta a hét végén a Jomiuri Simbun című japán napilap. A lap szerint az Egyesült Államok és Kína is kifejlesztett már hasonló rendszert.
Norvégiában az idén példa nélküli hekkertámadás-sorozatot hajtottak végre a skandináv ország különböző gazdasági területein működő vállalatok ellen – közölte pénteken a norvég nemzetbiztonsági hatóság (ASM).
A cég új szolgáltatását, a valósidejű statisztikákat kínáló Real Time Analytics beta verzióját hirdette, és emailben értesítettek néhány száz kiváltságos felhasználót arról, hogy az elsők között próbálhatják ki az új terméket. A címzettek viszont a címeket elrejtő titkos másolat mező helyett a sima címzett mezőbe kerültek, így mindenki láthatta a másik adatait, aki kapott a levélből.
Nap mint nap azt hallhatjuk, hogy legyünk elővigyázatosak internetezés közben.
A törvénytervezet kidolgozását két éve kezdték el, és ha az alkotmányjogi aggályokat sikerül kiküszöbölni, a javaslat jövőre a parlament elé kerülhet.
A Kürt Zrt-nél ingyenes adatmentésre jelentkezhetnek azok, akiknek az esőzésekben ment tönkre a számítógépe.
"Mély sajnálkozását" fejezte ki a Google amerikai internetes vállalat pénteken a vezeték nélküli (wifi) hálózatokon "véletlenül" összegyűjtött információk miatt.
A német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság döntése precedensértékű lehet, ugyanis először mondták ki egy perben, hogy az előfizető kötelessége a bűncselekmények megelőzése érdekében védenie saját kapcsolatát.
A katonai szintű titkosító technológiákat fejlesztő izraeli cég provokálja a hackereket, és aranyrudakat ajánl annak, aki feltöri az algoritmusát. Az előző versenyükön nem volt győztes.
Nemcsak a Hotmail érintett az elmúlt napokban a sajtót bejárt adathalászatban, hanem gyakorlatilag minden nagy levelezőszolgáltató, de még csak kevés részletet lehet tudni.
A felhasználókat téves riasztásokkal megtévesztő bűnözők üzletága átlépett egy határt, ezért szinte biztos, hogy széles körű mozgalom indul a megtévesztő hirdetéseik ellen.
A netóriás igazgatója a blogjában azt írta: vizsgálják a problémát, és köszönik a türelmet
Százezer honlap adatai vesztek el a brit Vaserv nevű internetes szolgáltatónál, miután egy szoftveres rést kihasználva hackerek törtek be a szervereire. A rendszerszoftvert kifejlesztő indiai cég alapítója öngyilkos lett.

Következő Utolsó