HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > KÜLFÖLD > Földrengés Indonéziában: egyre több halott és sérült

t: 4890

Földrengés Indonéziában: egyre több halott és sérült

Az indonéziai katasztrófavédelem szerdán nyilvánosságra hozott adatai szerint a Richter-skála szerinti 6,1-es földrengésben 1500 épület romba dőlt a tartományban.

Bener Meriah településen földcsuszamlások és házomlások miatt tizenkét ember meghalt és 70 megsérült - mondta Sutopo Purwo Nugroho, a katasztrófavédelem képviselője. Hozzátette, hogy még mindig tart a romba dőlt házak összeszámlálása.

A szomszédos körzetben tízen haltak meg és 140-en megsérültek. A földcsuszamlások következtében több száz embert kellett kitelepíteni, tíz ideiglenes táborban helyezték el őket.

A körzet helyettes vezetője azt mondta, hogy most a romok alatt rekedt emberek kimentésére összpontosítanak. A körzetben több mint száz épület roskadt össze a földrengés miatt.

Egy helybeli lakos azt mondta: a házak megrongálódtak, a tetőszerkezetek az emberekre zuhantak. Sok a sebesült, akiket a kialakult közlekedési dugók miatt nem lehet gyorsan kórházba szállítani.

Indonézia a csendes-óceáni "tűzgyűrű" része, ahol a tektonikus lemezek ütközése gyakran vált ki szeizmikus és vulkáni tevékenységet.

Mintegy kilenc éve, 2004-ben az Aceh tartomány partjainál történt 9,1-es erősségű rengés következtében az Indiai-óceánon szökőár pusztított, amelynek 13 országban összesen 230 ezer halálos áldozata volt.

hirado

2013.07.03. 12:18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek