HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > KÜLFÖLD > Több ország is megtagadhatja a menedékjogot Snowdentől

t: 4744

Több ország is megtagadhatja a menedékjogot Snowdentől

Varsó arra készül, hogy megtagadja a menedékjogot Edward Snowdentől, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt szerződéses alkalmazottjától. Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter twitter-bejegyzésében kedden azt írta, hogy kaptak ugyan egy dokumentumot, de az nem felel meg a hivatalos menedékkérés követelményeinek.

Hozzátette: ha a dokumentum meg is felelne az előírásoknak, ő akkor sem javasolná annak kedvező elbírálását. A WikiLeaks kiszivárogtató portál honlapján azt írta, hogy Snowden jogi képviselője számos országtól kért ügyfelének menedékjogot.

Lengyelországon kívül kedden más országok is jelezték, nem adnak menedékjogot Edward Snowdennek, arra hivatkozva, hogy nem a területükön tartózkodik. A finn, norvég, a német, az osztrák és a svájci hatóságok egyaránt közölték, hogy nem áll szándékukban menedékjogot biztosítani az amerikai férfinak, mivel törvényeik szerint külföldről nem lehet menedékjogot kérni.

Időközben Snowden azt mondta, hogy - miután megismerte Vlagyimir Putyin orosz elnök feltételeit a menedékjog megadásához - már nem kíván Oroszországban maradni. Putyin azt a feltételt szabta, hogy Snowden mondjon le minden olyan tevékenységről, amellyel kárt okozna az Egyesült Államoknak, erre azonban az amerikai nem hajlandó.

hirado

2013.07.02. 12:10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek