HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > SPORT > Neymar alig villant, Brazília nyögve nyert: 2-1

t: 4415

Neymar alig villant, Brazília nyögve nyert: 2-1

Nem kezdtek jól a brazilok, David Luiz egy szöglet előtt, a tizenegyespont környékén lerántotta Luganót, és a bíró befújta az egyértelmű büntetőt már a 15. percben. Forlán laposan a sarokra rúgta azt, de Julio Cesar kivédte. (A kapus csapattársa volt pár éve az Internél, a lövés előtt össze is mosolyogtak, valószínűleg nem először álltak egymással szemben ilyen helyzetben.)

Az első félidő a torna leggyengébb játékát hozta, helyzetféle sem akadt, egyik oldalon sem, aztán a 42. percben Neymar kilépett. Emelését az ötös sarkán még védte a kivetődő Muslera, de a labda épp az érkező Fred elé pattant, aki felugorva épp a bal alsóba törte el a labdát (1-0).

A szünet után Uruguay azonnal egyenlített. Thiago Silva nagyot hibázott, Cavanihoz gurított a 16-oson belül, a csatár ballal azonnal kilőtte a jobb alsót (1-1).

Innét újra színvonaltalanná vált a meccs, már úgy tűnt, jön a hosszabbítás, amikor pár perccel a vége előtt Neymar szögletét befejelte Paulinho. A középpályás a torna egyik felfedezettje, második gólját lőtte a kupán (2-1).

A brazilok simán kihúzták a maradék öt percet, így nem ismétlődött meg minden idők legnagyobb brazil futballsokkja: az 1950-es brazíliai vb-döntőben Uruguay nyert 2-1-re Brazília ellen.

Neymarék most játszottak leggyengébben a Konfödkupán, de vasárnap Olaszországgal vagy Spanyolországgal sorozatban harmadik konföddöntőjükben szerepelnek. Az előző kettőt megnyerték.

index

2013.06.27. 11:24

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek