HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > KÜLFÖLD > Újabb tüntetőket vettek őrizetbe Törökországban

t: 4863

Újabb tüntetőket vettek őrizetbe Törökországban

Az Anadolu állami hírügynökség szerint Ankarában legalább 30 címen tartottak házkutatást, és húsz embert fogtak el olyan vádak alapján, hogy terrorcsoportokkal tartanak kapcsolatot, a tüntetések során rátámadtak a rendőrségre, és károkat okoztak a környezetben.

Isztambulban és más városokban este összesen ezrek tüntettek, amiért egy hétfői bírósági döntéssel szabadon engedték azt a rendőrt, aki a tömeges tiltakozó akciók elején fegyverével eltalált egy tüntetőt, aki később belehalt sérülésébe. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a halálos lövés valószínűleg baleset volt. A tiltakozók szerint ugyanakkor a döntés azt mutatja, hogy a hatóságok elnézőek a rendőrökkel.

Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök kedden megismételte, hogy külföldi csoportokat, bankokat és a külföldi média egy részét tartja felelősnek a tiltakozó akciókért. Ezek célja szerinte az lenne, hogy visszavessék Törökország gazdasági felemelkedését és idegenforgalmát. Az országban május utolsó napján kezdődött egy szinte példa nélküli tüntetéssorozat a kormány politikája ellen. A tiltakozó akciók ellen a rendőrség keményen fellépett. A többhetes megmozduláshoz kapcsolódóan legalább négy haláleset történt, több ezren megsebesültek.

hirado

2013.06.26. 13:21

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek