HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > SPORT > Dél-amerikai csata a Konföderációs Kupa első elődöntőjében

t: 4502

Dél-amerikai csata a Konföderációs Kupa első elődöntőjében

A házigazda brazilok az A csoportot három győzelemmel megnyerve csoportelsőként jutottak a torna elődöntőjébe, ahol a B csoportot második helyén záró Uruguay csapata lesz az ellenfelük.

A dél-amerikai válogatottak közül mindössze Argentínának, Brazíliának és Uruguaynak sikerült világbajnokságot nyernie, igaz, az uruguayi csapata, azaz a La Celeste tekintélye kicsit megcsorbult, ugyanis utoljára 1950-ben emelhették magasba a trófeáét. Azonban a 2010-es világbajnokságon ismét megmutatták Forlanék, hogy nem felejtettek el futballozni, hiszen a negyedik helyen zárták a tornát

Az ötszörös világbajnok brazilok utoljára 2002-ben örülhettek vb-elsőségnek, és most minden bizonnyal azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy hazai közönség előtt megnyerjék a Konföderációs Kupát. Azonban ehhez Oscar Tabarez csapatának is lesz egy-két szava.

„Nehéz mérkőzésre számítunk. A brazilok remek csapatot alkotnak és otthon játszanak, ugyanakkor kiváltságosnak érezhetjük magunkat, hogy egy olyan gárda ellen léphetünk pályára, akik a legtöbb vb-címmel büszkélkedhetnek. Meglátjuk, mi lesz.”

„A Brazília-Uruguay egy igaz derbi. Sokak szerint nagyobb presztízsmérkőzés, mint egy argentin-brazil. Biztosan fűti majd a bizonyítási vágy Uruguayt, de remélem, minden úgy alakul, ahogy mi elterveztük” – monda a brazilok kapusa, Julió Cesar.

A találkozót az M1 és a telesport.hu szerdán 20:40-től élőben közvetít.

hirado

2013.06.25. 12:49

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek