HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > ÜZLET

A váratlanul megváltozott működési környezet a mélybe rántotta a Mol kilátásait, de rég nem látott optimizmust gerjesztett a gyógyszercégek háza táján. Amerikában rosszul indult az év, márpedig ezt igencsak baljós jelnek tartják.
A magyar államadósság kivitelhez viszonyított aránya az ötödik legmagasabb a világon - derül ki az Economist kiadványából.
Eséssel fejezték be az év első hetét az amerikai piacok. Igaz, a mínusz nem volt komoly. A Doew Jones 0,2 százalékkal 10604 ponton zárt, de a Nasdaq 2089 és az S&P 1186 pontos záróértéke még ennél is kisebb csökkenést jelent.
Mintegy egymilliárd forintért a pénzügyi befektetéseirõl ismert Nobilis Kristóf vette meg az Index.hu Rt. 49 százalékát, de lehet, hogy itt nem áll meg.
Az amerikai fizetőeszköz euróhoz viszonyított erősödése nyomán a forint mindkét vezető devizához képest gyengült pénteken. A zloty ezzel szemben látványosan drágult.
Antidiszkriminációs törvény ide vagy oda, Magyarországon köztudott és elviselt dolog a nők hátrányos helyzete a munkahelyen és a munkakeresés során egyaránt. A munkaerő túlkínálatával azonban a munkavállalók kiszolgáltatottsága egyre csak nő.
Stagnál a Fogyasztói Bizalom Index az előző felméréshez képest. Javult viszont a háztartások jelenlegi és várt anyagi helyzetének megítélése.
A 30 év alatti, jól keresõ gyermekes családok a kedvezményezettjei a kormány most elfogadott lakás-programjának. A Fészakrakó Programban a havi törlesztõrészlet 80-100 ezer forint is lehet. A Fidesz szerint ez nem segítség az átlagos fiatal családoknak.
A Microsoft a szórakoztatóelektronikai cégekkel keresi az együttműködés lehetőségét, hogy új piacot találjon a szoftvereinek.
Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az a bankári vélemény, mely szerint a bankadó kedvezőtlen hatásait az ügyfelek nem érzik meg, csak a közhangulat megnyugtatására szolgáló jól hangzó mondat volt. Mind a lakossági, mind a vállalati oldalon komoly díj- és jutalékemeléseket hajtottak végre a bankok az utóbbi időben.
Februártól indul a Fészekrakó Program, amelynek keretében változik a lakástámogatási rendszer több eleme. Emelkedik például a szocpol, vagyis a gyermekek után igényelhető lakásépítési kedvezmény, amit 30 év alattiak vehetnek igénybe. Úgynevezett félszocpol is igényelhető lesz, ezt használt lakás vásárlására kérhetik 35 év alatti gyermeket nevelő házaspárok, élettársak, illetve gyermeküket egyedül nevelők.
A nyári utazások során a lakosság elköltötte jövedelmét. A kutatók ezzel magyarázták, hogy a tavalyi harmadik negyedévben a háztartások a Magyar Nemzeti Bank kimutatása szerint alig 3 milliárd forinttal takarítottak meg többet, mint amennyi hitelt vettek fel.
Több száz munkavállaló foglalkoztatása kerülhet veszélybe, amennyiben a Carnex-csoporthoz tartozó Merian Rt. többségi tulajdonában lévõ békéscsabai baromfi-feldolgozó üzem havi több tízmillió forintos veszteségét nem tudja megszüntetni a gyár vezetése - közölte Varga Tibor, a békéscsabai üzem vezetõje a beszállítókkal folytatott hétfõi tárgyalásokat követõen az MTI-vel.
Minden eddigi csúcsot megdöntöttek a Pannon GSM ügyfelei újévi SMS üdvözleteikkel: a tavalyi szilveszterhez képest idén 10%-al nőtt az SMS forgalom e jeles időszakban.
Olcsó mobiltelefon-szolgáltatást indít márciustól Nagy-Britanniában az easyJet alapítója: mivel a brit piacot a T-Mobile bevonásával készül meghódítani, így német lapjalentések szerint a németországi kezdet sincs távol.

Első  Előző  Következő  Utolsó