HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > FÉRFI > Csináld magad!

A fürdőszobákban a zuhanyzók és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.
Egyre többen fedezik fel és alkalmazzák a gipszvakolatot. Nyugat-Európában már általánosan elterjedt, nálunk az ára miatt kevésbé, pedig számos előnye van a cement alapú vakolatokhoz képest. Megmutatjuk a gipszvakolat építéstechnikai és építésbiológiai előnyeit.
Meglévő, felújítandó és új épületek, építmények és falaik megjelenésével és esztétikájával csak akkor érdemes foglalkozni, ha maga a falszerkezet állékonysága megfelelő, a terheléseknek ellenáll, valamint nedvesség nem okoz károsodást a szerkezetekben és felületekben.
Egy olvasónk kérte segítségünket, mert problémája adódott gipszkartonozás közben: nem tudta eldönteni mivel ragassza fel a gipszkartont a vakolatra. Szerkesztőségünk megválaszolta a kérdést.
Miért vesződne vegyszerekkel, ha van sokkal egyszerűbb módja is a gyomirtásnak? A Fiskars gyomkiszedő remek találmány a pitypang és más gyomok gyors és környezetbarát eltávolítására.
Garázskaput szeretnénk. De milyen legyen? Miből válogathatunk? És mely szempontokat érdemes tekintetbe vennünk? Íme a válaszok.
Egyedülálló virág világkiállítás várja a látogatókat április 26. és május 4. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A Floralia, Európa legnagyobb szabású, ötévente megrendezett nemzetközi vándor virágkiállítása és kertészeti bemutatója először látható Magyarországon.
Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent a globális hulladéktermelés. Így számunkra is adott a feladat, az intelligens hulladékgyűjtés és szelektálás. Nézzük mit, hova, miért és hogyan szelektáljunk, illetve mit ne gyűjtsünk, dobjunk a szelekektív-hulladéktárolókba.
A tavaszi kerti munkálatok előtt ajánlott seregszemlét tartanunk sufninkban. Érdemes leellenőriznünk kerti szerszámaink állapotát, hogy ne akkor érjen minket meglepetés, amikor betevésre küldjük gépi és kézi eszközeinket. Nézzünk néhány praktikus tennivalót.
Szeretjük a növényeket, de nincs hatalmas birtokunk, kertünk? Itt a megoldás. Készítsünk kisméretű, mini fóliasátrat otthonunkba. Ötletes, egyszerű, kényelmes és kis helyen is elfér.
A tavasz beköszöntével ismét előkerülhetnek a tárolókból, pincékből a kerékpárok. Mielőtt azonban nyeregbe pattannánk, érdemes elvégezni néhány ellenőrzést, amelyekkel kiküszöbölhetjük az esetleges problémákat. A következő szerelések nem kívánnak szakértelmet.
A rönk vagy gerendaház építés hagyományos technikája ma is él és működik. Ezeknek az ismereteknek a birtokában könnyűszerrel készíthetünk magunknak különböző célra és nagyságban faházakat, ugyan úgy, ahogy a régi időkben, Finnországban, Norvégiában, Kanadában vagy még számtalan helyen a világban, ahol a fa, mint építőanyag kedvelt volt.
Ha csak egy vödör vízzel is állnak neki autót mosni, már azzal is újjá tudják varázsolni az egész télen mostoha körülmények között, mosatlanul tartott autókat. Aki elhanyagolta kedvencét, az persze hibázott, de most, hogy nincs több sózás, kötelező alapos mosásnak alávetni a járgányt Az ősi módszer, a ház elé vonulni vödörrel, samponnal és szivaccsal, több ok miatt sem ajánlott.
Néhány év elteltével általános problémát jelent a cseréptetős házak életében a cseréptető elmohásodása. Itt egy hatékony módszer, amely magyarra fordítva a MOHA STOP névre hallgat.
Mit is jelent az intelligens otthon kifejezés? Az életünket tehetjük egyszerűbbé és komfortosabbá általa. Nem kell feltétlenül bonyolult és drága dologra gondolni.

Első Előző Következő Utolsó