HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > AUTÓ-MOTOR > Újdonságok

A hangvezérlésé a jövő – ezt tudtuk meg a Ford aacheni fejlesztőközpontjában tett látogatás során.
Tegnap ünnepélyes keretek között átadták a Budapest-Bécs elektromos töltőállomás-hálózat hazai állomásait.
Sofőröm bedobja kettesbe, hiszen azért jött, hogy végre kitaposhassa a szemét. Rátolja a hármast, nekem meg csak az idióta jár a fejemben, aki sóher volt szekvenciális váltót fejleszteni ebbe az autóba. Fék, majd vissza egybe, ami már rég leforgott, mire annyit mondhatnék, mukk. Ha egy normális áttételezésű KTM RC8R-en forognának le ilyen ütemben a fokozatok, hat másodperc alatt lenne négyszázon.
Az elkövetkező hónapban a kötelező biztosítási ajánlatoktól lesz hangos a sajtó. Megnéztük, hogy az Allianz Direct, az Allianz online biztosításkötési platformja milyen kedvezményeket kínál azoknak, akik 2009. november 1.- december 31. közötti időszakban a www.AllianzDirect.hu weboldalon keresztül köthetik meg kötelezőiket.
Kereskedelmileg is hasznosítható bioüzemanyag-forrás lehet a vesszős köles. Kutatók egyelőre Oklahoma Panhandle területén kísérleteznek három kölesmezőn a gabona termesztésével és üzemanyaggá alakításával.
Az autók környezetvédelmi vizsgálatát egyszerre végzik majd a műszaki vizsgával, ez olcsóbb és gyorsabb lesz
Négy, nem túl árulkodó ízelítő fotót hozott nyilvánosságra a BMW legkisebb szabadidőautójáról, az X1-ről. Kevés változtatásra lehet számítani a tanulmányhoz képest.
Amarok névre keresztelték a Volkswagen új pickup modelljét, amely 2009 őszén mutatkozhat be Dél-Amerikában. Az ottani piaci bevezetés 2010 tavaszára várható, nyáron pedig az Amarok Európába is megérkezik. Az Amarok révén a Volkswagen az egész világ - eddig jobbára japán gyártók által meghatározott - pickup piacain meg kíván jelenni. Az Amarok példányai Argentínában, a Volkswagen Buenos Aires környéki „Pacheco" üzemében gördülhetnek majd le a szerelőszalagról.
A Mitsubishi Motors japán járműgyártó július elején piacra dobja első elektromos autóját. A gépkocsi 9,5 millióba fog kerülni.
2012-től kapható lesz a konnektoros Volvo. A svéd gyár a V70-es sorozat különleges hibrid változatának sorozatgyártását tervezi.
Elindult a Reva elektromos autó forgalmazása Budapesten, a tervek szerint a következő 12 hónapban 100 darabot értékesítenek - mondta Szabó János, a magyarországi kizárólagos forgalmazó, a Comtex Green Zrt. vezérigazgatója a jármű budapesti bemutatóján kedden.
Az áprilisi Monaco Show-n leplezték le a szerencsétlen nevű tanulmányt, amely az első négy ajtós kabrió-szuperkupé a világon.
Nagyon tart a Honda Insighttól a Toyota, ezért a kifutó Prius-generációt is a palettán tartja a belföldi piacon. Az EX utónevű modell alapára pontosan annyi lesz, mint az Insighté.
Legördült az első sorozatgyártásban készült ?Skoda Yeti a szerelősorról a Skoda Auto Kvasiny üzemében 2009. május 12-én.
Nyáron jelenik meg a Seat Ibiza palettáján a Volkswagen-konszern új, 1,6 literes, közös nyomócsöves dízelmotorja. Az egység 90 lóerős, az ugyanekkora teljesítményű 1,9-est váltja.

Következő Utolsó