HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD

Igazságtalannak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament strasbourgi ülésén folytatott vitában az alapvető jogok magyarországi helyzetéről Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő által készített jelentést.
A honvédelmi miniszter szerint kiszámítható előmeneteli rendszert, teljes egzisztenciális biztonságot nyújtanak minden katonának.
Budapesten tárgyalt délelőtt a szlovák és a magyar kormányfő. A találkozón kétoldalú megállapodásokat is aláírtak.
Július 1-jén lépett hatályba az új, a korábbinál több tekintetben szigorúbb büntető törvénykönyv (Btk.).
A múlt héten elfogadott integrációs törvény miatt a 105 tagot tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) jogorvoslatért a köztársasági elnökhöz fordult - közölte a szövetség az MTI-vel.
Ma van a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, ezért szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok ügyfélszolgálatain.
Nem jelent semmilyen veszélyt a demokráciára az elmúlt 3 év alatt elfogadott több száz jogszabály, közte az alaptörvény, valamint a sarkalatos törvények – mondta a miniszterelnök-helyettes, aki úgy véli, egy idő után a külföldi aggodalmak is lehiggadnak majd.
Magyarország ma már erős, és jobban teljesít a biztonság védelme területén is - mondta a kormányfő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara tisztavatási ünnepségén, a budai Várban.
Hétfőtől 10 százalékkal olcsóbb lesz a propán-bután (PB) gáz, valamint feleződik a kéményseprő-ipari közszolgáltatási díj. A miniszterelnök Brüsszelben arról beszélt, hogy októberben újabb rezsicsökkentés jön.
A párt szerint a Fidesz "velejéig romlott, korrupt törvénykezésének" jelképévé vált a "trafikmutyi".
Elfogadhatatlannak tartja az LMP szakpolitikusa, hogy "ismét a képzéseken spórolna a kormány".
Ma reggelre eltűntek a Jobbik kényszerirodáiba kihelyezett bútorok. Az Országgyűlési Őrség elzárta azokat. Több jobbikos képviselő másik asztalt hozott.
Már csak tíz olyan, árvízzel érintett település van, ahol még tartanak a helyreállítási munkálatok.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai szinte az összes engedélykérőnek kiadták a trafikok nyitásához szükséges működési engedélyeket, így a vámhatóság részéről nincs akadálya a trafikok július 1-jei megnyitásának.
A köznevelési államtitkárság felszólította a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-t, hogy július 31-ről augusztus 15-re módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek határidejét.

Első  Előző  Következő  Utolsó