HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > IT > Multimédia

Nem tudjuk, mi lesz a Balaton Sounddal ezentúl, mivel a gyakorlatilag rezidensként fellépő francia DJ, David Guetta bejelentette, felhagy a DJ-zéssel. A Sudinfónak franciául adott nyilatkozata alapján Guettának megvan a terve, a tehetségkutatásnak szenteli az életét, amit a JackBack Resorts nevű saját cégén keresztül fog végezni a lemezlovas.
A tavalyi 6,4 milliárd dolláros veszteség után a japán elektronikai óriás komoly változásra szánta el magát.
A Canon fényképezőgépei 16-ból 13 európai ország szerint a legmegbízhatóbbak
Kivételes teljesítményt kínál a Canon két új HDD videokamerája. A nagy tárolókapacitás mellett egyéb hasznos funkciókkal is ellátták a gépeket.
Multimédiás képnézegetők érkeznek az Epsontól. Az előzetes adatok egyértelműen pozitív benyomást keltenek.
A Pentax bejelentette tíz megapixeles Optio W60 vízálló fényképezőgépét, melyet az Olympus hasonló megoldásának ellenlábasaként dob majd nyár közepétől piacra.
Újabb formátumháború készülődik a számítógépiparban: nagy kérdés, hogy a következőgenerációs monitorok esetében melyik technológiát részesítik előnyben a gyártók: a HDMI-t vagy a DisplayPortot? A HDMI-technológiát alkalmazó gyártóknak készülékenként 4 cent jogdíjat kell fizetniük a csatoló beépítése miatt. Néhány vállalat ennek nem örül, ezért újabb formátumháború van készülőben.
A Sony 20-ról 50%-ra növelné piaci részesedését 2008 végéig, ami a Blu-ray-t illeti.
A Casio leleplezte legfrissebb, Exilim sorozatú digitális fényképezőgépét.
A gyártó új, 10 megapixeles gépe 18x-os optikai zoomra képes.
A Verbatim jelenleg az egyetlen cég, mely forgalmaz változatos címke alapszínű LightScribe írható DVD médiákat (igaz, a Philips már korábban bejelentett ugyanígy címkézhető CD-ket).
Egyvalaki biztosan nyer a HD DVD és a Blu-ray közötti csatában: a felhasználó, akit akciósabbnál akciósabb lejátszókkal próbálnak magukhoz csábítani a gyártócégek. Míg a DVD-nél öt-hat évnek kellett eltelnie, amíg hétköznapi vásárló által is elérhető árszintre csökkentek a lejátszók árai, a kéklézeres készülékek ára szinte szabadesésben zuhan.
Hát, úgyis unalmas volt már, hogy minden hónapban a Wii a legkeresettebb konzol, ehhez képest némi változatosságot jelentett az X360 felfutása a Halo3 után, aztán a PS3 mostanában tapasztalt diadalmenete.
Inkább az online fotó szolgáltatásokra és az otthoni fotónyomtatásra koncentrál a gyártó.
Elfogadta a DVD Forum a három rétegű 51 gigabájtos HD DVD struktúrát, mely kapacitásban veri a két rétegű Blu-Ray-t.

Következő Utolsó