HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > KÜLFÖLD

A 94 éves volt elnök állapota rosszabbra fordult.
A politikus csütörtökön jelentette be, hogy két héttel hivatalának elfoglalása után távozik a tisztségből.
Az áradó folyók utakat és hidakat sodortak el az ország nyugati felében, a Sziklás-hegység keleti oldalán, Alberta államban fekvő, több mint egymillió lakosú város térségében.
A hadsereget egy egy esetleges kétfrontos háborúra készítették fel az ország északi részén. A sorkatonák mellett tartalékos erőket is mozgósítottak.
Washington a katonák és hadianyag Afganisztánba be-, illetve onnan történő kiszállítására használta a légi támaszpontot.
Barack Obama első alkalommal látogatott el amerikai elnökként a német fővárosba.
Az amerikai és az orosz elnök fagyos hangulatú sajtótájékoztatón közölte, hogy a szíriai konfliktus kérdésében "nem azonos" a véleményük, ugyanakkor mindketten békés megoldásban gondolkodnak.
Az iszlám konzervatív török kormány hívei vasárnap Isztambulban kormányellenes tüntetőkre támadtak és megrohanták az ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) egy kerületi irodáját is.
Jáel German egészségügyi miniszter olyan módosításokat tervez a szervdonorokról rendelkező izraeli törvényen, amelyek alapján a jövőben minden állampolgár automatikusan donor lenne, hacsak kifejezetten nem tiltakozik ez ellen - írta a Háárec című napilap.
A török rendőrség szombat este erővel ürítette ki a Gezi parkot és a Taksim teret. A sérültek számáról eltérő adatok jönnek.
További nemzetközi nyomást sürgetett az iráni atomprogramról való lemondás érdekében Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő vasárnap, az új, mérsékeltnek tekintett iráni elnök megválasztása után.
A kormányfő szerint Nagy-Britanniának többet kell tennie, de nincs döntés a szíriai kormány ellen küzdő erők felfegyverzéséről.
A cseh korrupcióellenes rendőrség szóvivője csütörtök délutáni sajtóértekezletén megerősítette, hogy a rendőrségi akció a kormányhivatalt és a védelmi tárcát is érinti, s hogy a rendőrség több személyt őrizetbe vett.
Meghalt még egy tiltakozó Törökországban, aki a kormányellenes tüntetések során sebesült meg.
Az üzletet az Excalibur Army, a Tatra, a VOP CZ, az STV Group és a Zaveta Bojkovice cégek hozták tető alá.

Első  Előző  Következő  Utolsó