HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok

Egy holland bíróság úgy döntött, hogy egyelőre betiltja a Samsung Galaxy telefonjainak az árusítását az Apple beadványa nyomán. A döntés 32 európai országot érinthet. A Samsungnak hét hete van, hogy leállítsa az árusítást.
A finn Nokia mobiltelefon gyártó vállalat a második negyedévben értékesített darabszámban megvédte vezető pozícióját a mobiltelefon piacon, de piaci részesedése csökken - közölte a Gartner piackutató vállalat.
Megjelent a frekvenciatender dokumentációja, és a beállt mobilszolgáltatói piac néhány éven belül teljesen átrendeződhet. Mobil szélessávra és beszédre specializálódó szolgáltatók is megjelenhetnek.
Várakozásokat felülmúló második negyedéves nyereségről számolt be a Samsung, a világ vezető tévégyártója. Pénzügyi sikerét azonban nem a lapos tévéknek köszönheti, hanem az okostelefonoknak.
Összefogott hat magyarországi szoláltató annak érdekében, hogy a piacon minél gyorsabban elterjedjen a mobil alapú NFC (Near Field Communication) megoldás, ezen belül a mobiltelefonnal történő fizetés és vásárlás.
Júniusban 68 ezerrel, 11,704 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizetőszáma. Ugyanakkor a forgalmat generáló előfizetéseké az előző hónaphoz képest 12 ezerrel lett több, így közel 10,959 millió volt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
Nemrég jelezte a Business Telecom, hogy szívesen lenne hazánk negyedik mobilszolgáltatója, és még az idén lehetősége lesz megvalósítani az álmát. A kormány ugyanis árverésre bocsát egy 900 MHz-es tartományban meglévő, jelenleg kihasználatlan, 5 MHz-nyi frekvenciablokkot. Ez éppen elegendő egy szolgáltatónak, de kicsoda a Business Telecom, hogy szinte a semmiből felbukkanva ilyen nagyszabású tervekkel áll elő?
Az Európai Bizottság jelentése szerint a négy éve elhatározott eurotarifa átmeneti megoldás volt csak, hosszú távon kell rendezni a problémát.
Még mindig felháborítóan drága a külföldi telefonálás, és a mobilnet roaming-tarifája brutális terrortámadás a pénztárcánk ellen. A pénzkidobás azonban megelőzhető a nyaralóknak szánt díjcsomagokkal, amelyeknek hála pihenés közben is élvezhetjük az okostelefonok minden előnyét.
Idén várhatóan 55 százalékkal nő az okostelefonok piaca, mert egyre többen cserélik le az egyszerűbb mobiljukat fejlettebb készülékre. Az IDC piackutató cég szerint idén 472 millió készüléket adnak el a tavalyi 305 millió után, és a darabszám 2015-re megközelíti az egymilliárdot. A piackutató 982 milliós eladásra számít
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek sok esetben azt sem tudják, hogyan kell mentőt hívni, nem tudnak hatékonyan segíteni a bajban - mondta a Győri Lajos, a szervezet ügyvezető alelnöke. Ebben nyújt segítséget a pénteken bemutatott szoftverük, amelybe húszéves mentőszolgálatuk 35 ezer bevetésének tapasztalatait sűrítették bele.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői május végéig fognak állást foglalni arról, hogy okozhatnak-e rákot a mobiltelefonok és a vezeték nélküli technológiával működő távközlési és informatikai berendezések
Kingstone - A világ legkarcsúbb okostelefonja is elbújhat az Ontariói Egyetem technológia tanszékének legújabb fejlesztése, a papírvékony, hajlítható minikomputer mellett.
A magyar mobilszolgáltatók szerint hazánkban nincs gond a lefedettséggel, de mindig lesznek olyan helyek, ahová nem jut el a térerő. A Vodafone ezért piacra dobott két apró bázisállomást Mini Bázis néven, amelyekkel a legmélyebb pincék és az eldugott erdei házak is kiváló lefedettséget kaphatnak. Persze csak akkor, ha már van ott vezetékes internetelérés.
Meghaladja-e az egészségügyi határértéket a mobilok vagy a mikrók sugárzása? Biztonságban vagyunk-e egy barlangban vagy a metróban. Megmértük Budapestet minden szinten.

Első Előző Következő Utolsó