HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kedden döntően derült, gyengén felhős, csapadékmentes lesz az idő, az északkeleti megyékben csökkenni kezd a felhőzet. Éjszaka foltokban köd képződik, amely fel is oszlik a reggeli órákban.
Szerdán is túlnyomóan derült idő várható, majd a kora esti óráktól a Tiszántúlon megvastagszik a fátyolfelhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, erős, délutántól mérséklődik a légmozgás, szerdán már csak a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon lehetnek élénk lökések – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A LEGALACSONYABB ÉJSZAKAI HŐMÉRSÉKLET ÁLTALÁBAN MÍNUSZ 8 ÉS MÍNUSZ 3 FOK KÖZÖTT VÁRHATÓ,

de a fagyzugokban több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 7 fok között valószínű.

Csütörtökön hajnalra helyenként párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. Egy hidegfront vastagabb, összefüggőbb felhőzete vonul át felettünk északnyugat-délkelet irányba, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. A front mentén több helyen eshet, mögötte záporos csapadék valószínű:

AZ ESŐT EGYRE INKÁBB HAVAS ESŐ, HAVAZÁS VÁLTJA FEL.

A délnyugati, majd az északnyugati, nyugati szél főleg az északi országrészben megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban 0, mínusz 8, a kora délutáni órákban 1, 8 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Pénteken felhőátvonulásokra számíthatunk az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Helyenként előfordulhat hózápor. Sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet. Hajnalban jobbára mínusz 2, mínusz 8 fokot mérhetünk, de a szélcsendes, fagyzugos részeken hidegebb is lehet. Délutánra 0 és 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton közepesen, időszakosan erősebben felhős idő valószínű. Elszórtan, nagyobb eséllyel a nyugati tájakon valószínű főként havazás, hózápor. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. Hajnalban többnyire mínusz 2, mínusz 8 fok várható, de a szélcsendes, fagyzugos részeken hidegebb is lehet. Délután jobbára mínusz 2, 4 fokot regisztrálhatunk.

Vasárnap Nyugat felé haladva felhősebb idő valószínű, illetve havazás, havas eső is arrafelé fordulhat elő nagyobb eséllyel. Az északias szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 1 és mínusz 8 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélcsendes tájakon hidegebb lehet. A maximum többnyire mínusz 2 és 4 fok között valószínű.

index.hu

Feltöltve: 2022.01.18.
Megnézve: 1565

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra