HIRDETÉS
HIRDETÉS

Négy magas rangú katolikus főpapról is kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, ráadásul a delta variánst is kimutatták náluk. A főpapok részt vettek Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásán is.

Az osztrák egyházi vezetők közül az eisenstadti (Kismarton) püspök és a St. Pölten-i segédpüspök kapta el a fertőzést. Az 58 éves Egidius Zsifkovics püspök már mindkét adag oltást megkapta, azonban a fertőzés súlyos influenzás tüneteket okozott nála, ezért otthoni gondozásra szorul. Anton Leichtfried, St. Pölten segédpüspöke esetében a fertőzés könnyebb lefolyású.

A Kronen Zeitung információi Zsifkovics és Leichtfried is ott volt Ferenc pápa budapesti istentiszteletén.

A Katolisch.de úgy tudja, hogy a 67 éves Jan Babjak, az eperjesu görögkatolikus érsek és a Szlovák Görögkatolikus Egyház vezetője is be van oltva, azonban ő is elkapta a koronavírust. Otthoni karanténban van, enyhe tünetekkel.

Pontosan nem tudni, hogy összesen hány pap és püspök került karanténba. A szlovák püspöki konferencia vezetője felszólította azokat, akik részt vettek a pápalátogatásokon, hogy figyeljenek az esetleges tünetekre, és szükség esetén forduljanak orvoshoz.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.09.23.
Megnézve: 319

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra