HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újra bevezetik az idősek vásárlási idejét is, valamint kültéren is kötelező lesz a maszk Szlovákiában. Beltéren már FFP2-es védőeszközre van szükség, illetve jelentősen szabályozzak a tömegrendezvényeket is.

Bár Magyarországon egyelőre az egyre romló járványügyi adatok ellenére sem rendeltek el szigorításokat, aggodalomra adhat okot, hogy a magyar határtól alig néhány kilométerre ismét visszatérnek azok az idők, amikor korlátozzák az emberek szabad mozgását.

Az Új Szó – Vladimír Lengvarský szlovák egészségügyi miniszter kijelentésére hivatkozva – azt írja, hogy négy járásban már olyan komoly szinten növekszik az új fertőzöttek száma, hogy drasztikus intézkedésekre van szükség. A besorolásban bordó színt kapó bártfai járásban már holnaptól, míg a korponai, a rozsnyói és a szakolcai járásban a jövő hét hétfőjétől éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be.

A korponai járás a magyar határtól alig tíz kilométerre található, a rozsnyói járás pedig még ennél is közelebb, az Aggteleki-karszt szlovákiai oldalán.

A kijárási tilalom este 9 és reggel 5 között lesz érvényben, és a bordó járásokban élők csak kivételes esetben hagyhatják el az otthonukat az esti órákban, például orvoslátogatás vagy munkavégzés céljából.

A bordó járásokban újra bevezetik az idősek vásárlási idejét is, valamint már kültéren is kötelező lesz a maszkviselet – beltérben már FFP2-es védőeszközre van szükség, kültéren elegendő a sebészi szájmaszk is (kivéve, ha kétméteres körzetben nincs senki). Emellett a bordó járásokban jelentősen szabályozzak a tömegrendezvényeket is, az esküvőkön, családi vacsorákon, illetve minden olyan eseményen, ahol nyilvános étkezés zajlik, a beoltott személyek is csak legfeljebb 20-an lehetnek. Ebben a fázisban már a teszteredmény sem elegendő ahhoz, hogy részt vehessünk az esküvőkön, csakis a teljesen védettnek számító személyeket engedhetik be a szervezők. Az éttermekbe is csak az oltottak léphetnek be, s legfeljebb négyen ülhetnek egy asztalnál, továbbá meg kell tartani a kétméteres távolságot az asztalok között.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.09.16.
Megnézve: 169

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra