HIRDETÉS
HIRDETÉS

Úgy tűnik néhány héten belül realizálódik az építőanyagok ára Magyarországon.
Hamarosan csökkennek Magyarországon az építőanyagok árai, ugyanis megszűnt a piacon eluralkodó hiány – tudatta a Világgazdaság.

Tibor Dávid, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Hazai Építőanyag-gyártó Tagozatának elnöke a lapnak elmondta:

- Újabban átlagosan 10-15 százalékkal olcsóbban juthatnak a legtöbb építési termék előállításához szükséges fához, műanyaghoz és acélhoz az építőanyag-gyártók, ami máris, de legkésőbb néhány hét múlva megmutatkozhat a végtermékek fogyasztói árának csökkenésében is.

Hozzátette, hogy ez annak az eredménye, hogy a kínálat utolérte a keresletet és ehhez elegendő volt a kormány által előírt exportregisztrációs rendszer bevezetése. Ezáltal ugyanis a legtöbb gyártó korrigálta a piaci prioritásait, így sokkal több építőanyag maradt az országban, mint korábban.

- Ha továbbra is lesz elég áru, akkor a gyártók az alapanyagárak csökkenését érvényre fogják juttatni a piacon, és a kereskedők szándéka is az, hogy ahol lehet korrigálni az árakat, ott induljon el az árcsökkenés. A belpiaci áruhiány megszüntetésében volt szerepe a kormány által bevezetett exportregisztrációs rendszernek, mert hatására a legtöbb gyártó korrigálta a piaci prioritásait, magyarul: sokkal több építőanyag maradt belföldön, mint korábban – mondta Tibor Dávid.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.09.06.
Megnézve: 173

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra