HIRDETÉS
HIRDETÉS

A mai nap hatalmas kánikula vár ránk, ám az időjárás-előrejelzés szerint a száraz hőséget záporok és zivatarok zavarhatják meg. Zivatar, felhőszakadás és hőség miatt is kiadtak figyelmeztetéseket vasárnapra, sok megyében a másodfokút is.
Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel. Az északi tájakon több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, délutántól délebbre sem lehet kizárni őket, arrafelé viszont az északinál kisebb számban fordulhatnak elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek - emiatt riasztást is kiadtak, ezekre a területekre.

A déli tájak településein - például Szegeden, Szolnokon, Kaposváron és Pécsett - a hőmérséklet meghaladhatja akár a 36 fokot, de Budapesten is 35 fokos hőségre készülhetünk. A hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő éjfélig adta ki másodfokú intézkedését a hőségriasztásról.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

A mai nap strandolásra is kiváló: a Balaton Siófoknál 26, a Velencei-tó Agárdnál 25 fokos.

Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő - számolt be a met.hu.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában napos idő lesz a jellemző. Főleg az északi, északnyugati megyékben számíthatunk az esti óráktól erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre, ott akkor már több helyen, egyébként elszórtan valószínű zápor, zivatar. A déli, majd késő délutántól, estétől északnyugaton az északnyugatira forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős széllökések, illetve zivatarban a szél viharossá fokozódhat. A maximum-hőmérséklet 30 és 38 fok között várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Kedden egy hidegfront szakadozott, változó vastagságú felhőzete húzódhat térségünk felett. Emellett hazánk nagy részén számítani lehet több-kevesebb napsütésre is. Szórványosan várható záporeső, zivatar. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. Zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Szerdán a front felhőzete estére a Tiszántúlt is elhagyja. Ugyanakkor mögötte napközben az egyre több napsütés mellett még számíthatunk gomolyfelhő-képződésre. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az ország déli és keleti területein. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet, illetve zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. Hajnalban 7, 17, a délutáni órákban 23, 27 fok valószínű.

Csütörtökön a gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati szelet nagy területen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16, a csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.08.15.
Megnézve: 1071

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra