HIRDETÉS
HIRDETÉS

A vízilabdatorna egyik legnagyobb szenzációját a magyar női vízilabda-válogatott szolgáltatta azzal, hogy 10-9-re legyőzte az Egyesült Államokat. Azt a csapatot, amely 13 éve nem kapott ki világversenyen. Óriási, világraszóló eredmény.
Kiválóan kezdett a csapat. Rebecca Parks révén, 17 másodperc után a magyar válogatott szerzett vezetést, majd a negyed vége előtt a másik centerünk, Gyöngyössy Anikó is betalált, közben volt két amerikai gól is, így 2-2-vel zártuk az első negyedet.

A második negyedben sem lassított a csapat, mindössze másfél perc telt el, és már 4-2- volt ide. Kiválóan védekeztünk, és a helyzeteket is sokkal jobb arányban értékesítettük, mint az oroszok ellen. 5-5-nél jött a nagyszünet. A védekezés mellett kiemelkedő kapusteljesítményt is láthattunk Magyari Aldától. Minden negyedben volt extra nagy védése.

Aztán csakúgy, mint az első meccsen jött megint a harmadik negyedben egy kis visszaesés. Ezt az etapot 3-1-re nyerték az amerikaiak. Addig majdnem száz százalékot nyújtott a csapat, az amerikaiak ugyanúgy játszottak, csak épp mi vettünk vissza.

De aztán jött a végső játékrész, és elképesztő nagyot játszott a csapat. Parks szenzációs góljával szépítettünk, majd Vályi Vanda egyenlített. Megint náluk volt az előny, de a meccs utolsó két gólját mi szereztük, és a torna legnagyobb meglepetésére 10-9-legyőzte a világ- és olimpiai bajnokot.

„Arra kell figyelni, hogy amit most felépítettünk, annál lejjebb most már ne adjuk” – mondta Keszthelyi Rita. „Ez egy akkora siker, amire a világon mindenhol felkapják majd a fejüket.”

„A leggyönyörűbb érzés fogott el, hogy legyőztük az amerikaiakat. De nem csak az én teljesítményem kellett ehhez, elképesztő jól védekeztünk, nagyon jó blokkokat kaptam. Ha így védekezünk továbbra is, nem lesz semmi gond” – nyilatkozta Magyari Alda.

„Adhat annyi önbizalmat ez a győzelem, hogy a negyeddöntőt meg tudjuk nyerni. Ez a meccs is arra volt jó, hogy adjon annyi taktikai fegyelmet, hogy elérjük a célunkat. Azt az iramot, amit az amerikaiak diktáltak, tudtuk tartani. Voltak pozitívumok, tudtuk lassítani a játékot, ha arról volt szó, amikor kétgólos hátrányban voltunk, akkor sem rogytunk össze. De ez is csak egy csoportmeccs volt, hiába a nagy siker, nem kell elájulni a meccstől, ez csak egy államosa volt az utunknak” – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.07.28.
Megnézve: 847

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra