HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nincs vége az őrült időjárásnak: heves zivatarok és felhőszakadás miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Teljesen rapszodikus az időjárás napok óta, hol forróság tör ránk, hol jégeső vagy villámárvíz jön a semmiből. Vasárnapra virradóra szinte megállás nélkül csapkodtak a villámok, több helyen ömlött az eső az égből.

Tegnap Baranya megyét sem kímélte az idő, délutáni órákban többfelé is felhőszakadással érkeztek a zivatarok. Várásodombón 103 mm-t csapadékot mértek - írja az Időkép.

A Balatonra száz km/órás sebességgel csapott le az ítéletidő.

Ezek mellett a Dunántúlon is többfelé voltak viharok, Győr-Moson-Sopron megyében kialakult egy erősebb cella. Cirák településre szombaton 18 óra magasságában csapott le, a viharos széllökések fákat tépáztak meg.

Még nincs vége
Heves zivatarok és felhőszakadás miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a felhőszakadás veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú, az ország többi területére viszont másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kiemelték: vasárnap kezdetben elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti területein, majd napközben ismét többfelé, várhatóan a hétfőre virradó éjszaka is lehetnek zivatarok. Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt 25-30 milliméternyi, helyenként akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat, emellett néhol kisméretű jég, viharos széllökés is lehet.

Kitértek arra is, hogy az Alföldön a napi középhőmérséklet jellemzően 25 Celsius-fok körül alakul, az ország északkeleti területein elérheti a 27 fokot is. Így a hőség miatt is adtak ki figyelmeztetéseket: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokút, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokút.

Az országos előrejelzés szerint a maximumok általában 26 és 34 fok között alakulnak. Késő estére 19 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.07.18.
Megnézve: 116

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra