HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csak idő kérdése, hogy Magyarországon is elinduljon a negyedik hullám, miután több európai országban is romlik a járványügyi helyzet, elsősorban a koronavírus delta variánsa miatt, amely fertőzőképesebb a többinél.
Több európai országban is látható, hogy a koronavírus negyedik hulláma már az ajtókon kopogtat és lassan, hívatlan vendégként tör be.

Spanyolországban például az egyhetes fertőzöttségi átlag megháromszorozódott, így jelenleg ott terjed a leggyorsabban a vírus. Éppen ezért Németország és Franciaország is kockázatos területté nyilvánította.

Szerbiában szintén a negyedik hullám érkezését jósolják, ahogyan Franciaországban is hasonló a helyzet.

Magyarországon azért nem romlik rohamos tempóban a járványhelyzet, mert hazánkban viszonylag magas az átoltottsági ráta. Azonban így is elszaporodtak azok a vélemények, melyek szerint már biztos, hogy hozzánk is be fog köszönteni a negyedik hullám. Ez azonban Duda Ernő virológus szerint elkerülhető a gyermekek beoltásával.

A környező európai helyzet és a hazai szakemberek várakozásai alapján azonban nem árt felkészülni a romló helyzetre, ami akár még a nyáron bekövetkezhet, ugyanis a delta variáns terjedését Európában nem sikerült megfékezni, és gyorsabban terjed, mint az átoltottság felfutása. Mégis a vírus ellen a vakcina felvételével tehetünk - írja a Portfolio.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.07.11.
Megnézve: 102

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra