HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tatán nemrég már mandarinnagyságú jég esett az égből, negyed hat körül pedig Budapestet is elérte a kánikula utáni felüdülést jelentő kiterjedt zivatarrendszer. Viharos szél fúj, az Időkép élő közvetítésében Törökbálint felett szupercellát, a főváros III. és XI. kerülete felett pedig tornyosuló sötét fellegeket látni.

A zivatarrendszer haladását az Időkép térképén lehet követni, és akkor villámokról még nem is beszéltünk.

Az előrejelzés szerint este vagy késő este a keleti országrészbe is megérkezhetnek a zivatarok. A légmozgás zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 25 és 36 fok között alakul, nyugaton és zivatarok környezetében enyhülhet a hőség a nap végére. A kiterjedt zivatarrendszer egyébként dél felől érte el Magyarországot, késő estére pedig fokozatosan északkeletre helyeződik át. A leghevesebb pontjaiban 90-100 kilométer/órás szélrohamok, jégeső és felhőszakadás jöhet.

Budapest II. kerületében, Hűvösvölgyben már fákat csavart ki a szél, a törzsük eltorlaszolja a Gyermekvasúthoz így a végállomás parkolójához vezető utat – derül ki az egyik olvasónk leveléből.

Tatán közben mandarinméretű jég esett az égből, ide kattintva ezt is megnézheti.

index.hu

Feltöltve: 2021.07.09.
Megnézve: 101

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra