HIRDETÉS
HIRDETÉS

Végre jó hírekkel szolgált nekünk Pártai Lucia meteorológus! Elmondta ugyanis, hogy a kezdeti borongósabb, esősebb időjárást hamarosan napsütés váltja, a hét második felében pedig megérkezik a nyárias idő is. Így hát, nem kell már sokat várnunk arra, hogy újból előkerüljenek a fürdőruhák, de vigyázzunk, mert az UV-sugárzás erős lesz.

– Hétfőn még az ilyenkor megszokottnál hűvösebb, változóan napos-felhős idő lesz. A déli órákhoz közeledve és a délután folyamán országszerte kialakulhat záporeső, illetve zivatar. Heves, átmeneti felhőszakadással, jégesővel kísért gócok kialakulásához is kedvezőek lesznek a légköri feltételek. A csapadék előfordulásának esélye az északnyugati megyékben a legkisebb, de ott sem kizárható. Északnyugaton és északkeleten élénk, másutt jellemzően gyenge vagy mérsékelt északias szél fúj majd – mondta Pártai Lucia, aki azzal nyugtatott, hogy azért estére elgyengülnek és megszűnnek a záporok, zivatargócok. A legtovább a déli országrészben eshet. Éjjel előreláthatólag csillagfényes és mérsékelten felhős területek, időszakok váltakoznak csapadék nélkül.

– Kedden, azaz a meteorológiai nyár első napján folytatódik a változó felhőzet melletti időszakos napsütés. Ugyan még előfordulnak elszórtan záporok, de ezeknek elsősorban a keleti megyékben van esélyük, ott zivatar is kialakulhat. Mérsékelt, olykor élénkebb északias szél fúj majd. Bár a hőmérsékleti maximum még elmarad az évszakos átlagtól, de a napos időszakokban igazán nyárias lesz a hőérzetünk – biztat a szakember, hozzátéve: szerdától változóan napos idő valószínű, mérsékelt felhősödésekkel.

– Most már mondhatjuk, hogy érkezik a nyár! A hét második felében tovább csökken a csapadékhajlam, csak elvétve fordul elő zápor, zivatargóc. Napról napra magasabbra emelkedik a hőmérséklet, ami lassan elérheti az évszakos átlagot. Nem kell már sokáig várnunk az igazán jó időre! – mondta Pártai Lucia, aki szerint pénteken és a hétvégén is alapvetően napos, nyáriasan meleg idő ígérkezik, erős UV-sugárzással. Zápor, zivatargóc előfordulása továbbra sem kizárható, de előreláthatólag nem lesz jellemző, azaz csak kis területeket érinthet.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.05.31.
Megnézve: 103

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra