HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ausztriában csak azok kaphatnak Zöld Kártyát, akik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinával oltatták be magukat.
Az EMA a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a Moderna, és a Johnson&Johnson vakcináját fogadta el eddig, Ausztria pedig csak ezeket az oltásokat fogadja el. Akik a felsoroltak közül valamelyik vakcinával oltatták be magukat, ők kaphatják meg az osztrák Zöld Kártyát, amivel lehet majd látogatni az éttermeket, szálláshelyeket, strandokat és sok más közösségi teret Ausztriában- írja a 444.hu a sozialministerium.at és a Kleine Zeitung információi alapján

A Zöld Kártyát háromféle módon lehet megkapni. Az első, ha valaki átesett a betegségen, hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással vagy három hónapnál nem régebbi antitest-teszttel rendelkezik. A második lehetőség, ha 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-tesztet felmutat az illető. A harmadik lehetőség pedig az, ha az EMA által engedélyezett valamelyik oltást kapta, az az első dózis felvétele után 22 nappal kaphatja meg a kártyát, ami 9 hónapig érvényes.

Ausztria Egészségügyi Minisztériuma azonban azt nem tanácsolja, hogy azok emberek, akik megkapták a keleti vakcinák valamelyik újra beoltassák magukat valamelyik EMA-engedélyezett vakcinával.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.05.16.
Megnézve: 67

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra