HIRDETÉS
HIRDETÉS

A magyar válogatott június 15-én, Portugália ellen kezdi meg szereplését a labdarúgó Európa-bajnokságon. A felkészülés jegyében Marco Rossi csütörtökön kijelölte a bő keretet.

Az Eb-részvételt kivívó játékosok mellett az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Hahn János meghívását már korábban bejelentette Marco Rossi, így az MTK-ban kitűnő teljesítményt nyújtó és az azóta az FC Dallashoz szerződő, az eddig csak korosztályos válogatottban helyet kapó Schön Szabolcs és a Puskás Akadémiában szereplő Spandler Csaba meghívása az elsőszámú meglepetés a keretben.

Ugyanakkor a kapusok közé visszatér az eddig húsz válogatottsággal rendelkező és a Ferencvárosban magabiztos teljesítményt nyújtó Bogdán Ádám, aki öt év után lehetne ismét válogatott játékos.

„Ahogy korábban már többször elmondtam, főként azokra a játékosokra számítok, akik oroszlánrészt vállaltak az Eb-kijutásból és a Nemzetek Ligája-feljutásból” – összegzett Marco Rossi. „Ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy többségük többnyire játékban legyen, rendszeresen játsszon a klubjában.

Az egyetlen kivételt Szoboszlai Dominik jelenti, aki januári klubváltása óta nincs játékban, ám jelenleg ő az elsőszámú tehetségünk, a válogatott egyik kulcsembere. Ha június 1-jéig megfelelő állapotban lesz, akkor számítani fogok rá a szűk keretben is. Ha viszont nem, akkor kénytelenek leszünk visszaengedni klubjához.”

Szoboszlai állapotáról továbbra sem érkeztek jó hírek, még mindig csak a könnyebb edzésmunkát végzi el. Nagy kérdés, hogy egy hónap alatt sikerül-e olyan formába lendülni, amellyel a magyar csapat hasznára tud lenni.

Dzsudzsák Balázs hiába mondta el pár napja, hogy a csapat segítségére tudna lenni, még úgy is, hogy az NB II.-ben futballozik, Rossi nem hívta meg a keretbe.

A válogatott OTP Bank Ligában játszó játékosai, és akiknek a klubkötelezettségei már véget értek, május 17-én kezdik meg a felkészülést Telkiben. A teljes keret pedig május 24-től Ausztriában fog edzőtáborozni 10 napig, majd június 4-én Ciprus, június 8-án pedig Írország ellen játszik felkészülési mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. A csapat Marco Rossi kinevezése óta most először tölthet együtt ennyi időt egy huzamban. – írta a szövetség honlapja

„A legfontosabb feladatunk, hogy formában tartsuk a játékosokat, ugyanakkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy egy teljes szezon ér most véget, amely során komoly terhelést kapott a legtöbb játékos” – fogalmazott szövetségi kapitány. „Éppen ezért külön kihívást jelent, hogy fizikálisan megfelelő szinten tartsuk, de ne is terheljük túl őket. Ausztriában valószínűleg kicsit nagyobb hangsúlyt kap majd a fizikai terhelés, de alapvetően a taktikán, a szervezettség javításán és az automatizmusok minél erősebb kialakításán lesz majd a hangsúly az edzések során. Emellett a csapategységet is szeretnénk tovább javítani, ami már most is kitűnő, de mint mindent, úgy ezt is lehet még fokozni. Az ausztriai edzőtábor végére kell kijelölnöm azt a 26 játékost, akikre az az Európa-bajnokságon is számítok, vagyis a mostani keretből 3 mezőnyjátékos és egy kapus nem tud majd velünk tartani a világ legjobb csapatai ellen játszandó csoportmérkőzéseinkre.”

A keret tehát így fest:

Kapusok:

Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)
Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC)
Kecskés Ákos (FC Lugano)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)
Középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holender Filip (Partizan Belgrád)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Nagy Ádám (Bristol City)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Schäfer András (DAC)
Sigér Dávid (Ferencvárosi TC)
Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)
Támadók:

Hahn János (Paksi FC)
Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Schön Szabolcs (FC Dallas)
Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05)
Varga Kevin (Kasimpasa)
Varga Roland (MTK Budapest)
A magyar válogatott június 15-én, Budapesten, a Puskás Arénában, Portugália ellen kezdi meg az Európa-bajnokságot. Majd jön két világbajnok elleni meccs, június 19-én, szintén a Puskásban Franciaország, majd 23-án Münchenben a 2014-es bajnok Németország.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.05.06.
Megnézve: 92

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra