HIRDETÉS
HIRDETÉS

Pontosan ötven nap múlva, június 11-én kezdődik a 2020-ról elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság, de még mindig nem biztos, hogy pontosan milyen helyszíneken rendezik meg a meccseket. A spanyolországi Bilbao szinte biztosan kiesett, de Dublin és München is nagy veszélyben van

Szerda, késő este erősítette meg az UEFA, hogy a baszk város nem rendezhet Európa-bajnoki meccseket, mivel nem tud majd nézőket fogadni. Az ügy azért is kellemetlen a spanyoloknak, hiszen a lengyelek, a svédek és a szlovákok elleni Eb-meccsüket is a San Mamésban rendezték volna. Nem biztos, hogy Spanyolország helyszín nélkül marad, ugyanis Sevilla vállalta, hogy házigazda lesz.

A baszkok perre mennének a város imázsát rontó döntés miatt, ugyanakkor a spanyolok legsúlyosabban érintett régiója Baszkföld, így a Covid-járvány miatt nem tudták bevállalni a nézők beengedését.

Münchenben sem egyszerűbb a helyzet, és ez a magyar válogatottat is érinti. A bajorok a stadion lelátója egyötödének megtöltését ígérték, de erre még semmiféle határozat nem született. Amíg nincs meg a bajor parlament támogatása, addig nem tudnak ígéretet tenni, miközben fogy az idő. Münchenben a magyar válogatott németek elleni meccsét rendeznék június 23-án, illetve egy negyeddöntőt is.

A münchenihez hasonló a helyzet Dublinban is, ahol már az első körben sem tudták pontosan meghatározni, hány nézőt tudnak beengedni. Az írek lehet, hogy könnyen elengedik ezt, hiszen náluk a lengyel, a szlovák és a svéd válogatott vendégeskedett volna, illetve egy nyolcaddöntőt rendeztek az eredeti terv szerint.

Egyedül Budapest és a Puskás Aréna vállalta azt, hogy annyi nézőt enged be, amennyit csak tud, ha a lehetőségek úgy hozzák, akár teltház is lehet Budapesten.

Sokat mondó az UEFA Twitter-oldalán megjelent bejegyzés is, amelyben arra hívja fel a szurkolókat, hogy aki vissza akarja igényelni a belépőjegyére költött összeget, az csütörtök 18 óráig teheti meg. Mindez Bilbao, Dublin és München esetében hétfő 14 órát jelent. A végleges döntést péntek délután hozza meg az UEFA.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.04.22.
Megnézve: 93

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra