HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szemészorvos szerint rengeteg a beteg a kórházakban, és nagyon kiszámíthatatlan a koronavírus.

Siralmasnak nevezte a helyzetet a kórházi Covid-osztályokon az RTL Híradónak nyilatkozó szemészorvos, akit egy hónapja irányítottak át koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztályra.

Szerinte rengeteg a beteg és míg egy normális intenzíves ellátásnál egy nővérre legfeljebb két, egy orvosra pedig négy ember jut, most jóval nagyobb a terhelés. Elmondása szerint nagyon kiszámíthatatlan a betegség, sokszor az orvosok sem tudják, hogy az egyik beteg miért épül fel, a másik miért nem. A lélegeztetett fertőzöttek közül az orvos szerint alig van, aki túléli. Továbbá nehezíti a helyzetet, hogy több helyen nem intenzíves, hanem más területről érkező nővér lát el munkát, akiket két hét alatt képeztek ki.

A magas halálozásban az orvos szerint nagy szerepe van annak, hogy rossz a magyarok általános egészségtudata. Szerepet játszik az elhízás, azok közül pedig akik lekerülnek a lélegeztetőgépről, a szövődményekkel küzdenek. Felerősödhetnek az alapbetegségek, a cukorbetegeknél például nehezen tudják beállítani a vércukorszintet.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.04.11.
Megnézve: 118

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra