HIRDETÉS
HIRDETÉS

Megjelent a Magyar Közlönyben a Pintér Sándor belügyminiszter határozata, amely részletezi, hogy holnaptól milyen enyhítések léphetnek életbe a március 27-én kiadott a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló rendeletből, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy sikerült beoltani 2,5 millió embert az országban.

Orbán Viktor videós bejelentése szerint holnaptól nyithatnak az üzletek és a újraindulhatnak a szolgáltatások. De mi a helyzet a kijárási tilalommal idejének módosításáról és az egyéb, már rendeletben meghatározott szabályokról, mert arról nem szólt a videójában.

Pintér Sándor belügyminiszter a határozatban leírja, hogy megállapította, hogy a kettőmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napja mint hatálybalépési feltétel 2021. április 6. napján bekövetkezett, ezért április 7-től életbe lépnek a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. kormányrendelet 2. és 3. alcíme, a 13. és 14. paragrafusa, amik szerint ezek a legfontosabb változások holnaptól:

az üzletek hajnali öttől fél tízig lehetnek majd nyitva;
a kijárási tilalom este tíz órára módosul, este 10-től hajnali ötig tart;
valamennyi bolt kinyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló legyen, arról, hogy a gyakorlatban mindez hogy nézhet majd ki, ( a 10 négyzetméteres szabály alkalmazása során a 14. életévét be nem töltött kiskorút, a 65. életévét meghaladott, illetve a fogyatékossággal élő személy segítőjét nem kell figyelembe venni)
a szolgáltatásoknál a március 8-i szigorítások előtti szabályokra térnek vissza, vagyis kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók is;
a vendéglátó egységek továbbra is zárva maradnak, továbbá a szállodák sem fogadhatnak vendégeket.
Az üzlet köteles gondoskodni arról, hogy a bejutásra várakozók – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól 1,5 méteres távolságot folyamatosan tartsanak
Tehát Orbán Viktor ezt nem mondta el a videójában, de a kijárási tilalom és a boltok nyitvatartásának ideje is megváltozik április 7-től, azaz holnaptól.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.04.06.
Megnézve: 130

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra