HIRDETÉS
HIRDETÉS

Orbán Viktor bejelentette, hogy elértük a 2,5 milliós beoltott számot Magyarországon, elindul az újranyitás első lépcsője: nyithatnak a boltok és a szolgáltatók.

- Mérföldkőhöz érkeztünk, 2,5 millió honfitársunk beoltva. Egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket - kezdte a videóban a miniszterelnök.

A vírus elleni háború ellen az egyetlen fegyverünk a vakcina, egy hónap alatt két és félszeresére növeltük a beoltottak számát - közölte. Bejelentette, hogy ezért holnaptól

nyithatnak az üzletek
újraindulhatnak a szolgáltatások
Járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, a miniszterelnök arra kér mindenkit, hogy ezeket továbbra is tartsák be.

Az oltás továbbra is folytatódik, hasonló tempóban, mindenkit arra kér, hogy regisztráljanak az oltásra, emellett megköszönte az orvosok és ápolók munkáját.

"Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!" – zárta videóját.Húsvét hétfőn a kormány honlapján közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK), hogy várhatóan kedd éjfélig, de legkésőbb a szerda délelőtti órákban érjük el ezt a 2,5 milliós határt. A a 144/2021-es kormányrendelet értelmében, ha Pintér Sándor belügyminiszter megállapítja, hogy elértük a bűvös számot, akkor kezdődik majd a lépcsőzetes újraindítás.

Mit jelent ez a gyakorlatban, milyen változások jönnek most?
Arról, hogy hogyan változik meg az életünk az újranyitás első lépcsőjében itt írtunk korábban! A március 27-én megjelent Magyar Közlönyben már szerepelt a 144/2021-es, a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásáról szóló kormányrendelet. Ez alapján a következő napokban ezek a lazítások lépnek életbe, miután elértük a 2,5 milliót a legalább az első dózissal beoltottak számában:

az üzletek hajnali öttől fél tízig lehetnek majd nyitva;
a kijárási tilalom este tíz órára módosul, este 10-től hajnali ötig tart;
valamennyi bolt kinyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló legyen, arról, hogy a gyakorlatban mindez hogy nézhet majd ki, ebben a cikkben írtunk;
a szolgáltatásoknál a március 8-i szigorítások előtti szabályokra térnek vissza, vagyis kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók is;
a vendéglátó egységek továbbra is zárva maradnak, és a szállodák sem fogadhatnak vendégeket.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.04.06.
Megnézve: 111

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra