HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ismét nagyon sok az újonnan beazonosított koronavírus-fertőzött Magyarországon.

6369 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon – a friss adatokról Orbán Viktor tájékoztatott péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök elmondta, jelenleg 677 beteg van lélegeztetőgépen, illetve 143 halálos áldozata volt az elmúlt 24 órában a járványnak.

A kormányfő hangsúlyozta, a harmadik hullámban vagyunk, ami még az előzőnél is erősebb lesz. Ez a magyarázata a lezárásoknak, amelyekről a napokban döntött a kormány, és amelyeket első körben a csütörtöki Kormányinfón jelentettek be. A szigorításokról péntek reggel Orbán Viktor további részleteket osztott meg a Kossuth Rádió hallgatóival, hamarosan pedig a Magyar Közlönyben is megjelennek a rendeletek.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 862.953 fő a beoltottak száma, közülük 279 727 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. A járvány kezdete óta összesen 452 547 fő a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 15 619 .

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 331 557 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 105 371 főre emelkedett. Összesen 6 867 koronavírusos beteget ápolnak kórházban jelenleg.

A következő napokban is folytatódik a regisztrált idősek oltása háziorvosoknál (250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adnak be az időseknek - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

A kormányzati portál reggeli közleményében korábban az alábbi szöveg is szerepelt: "Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintett elnézését kérik." - Mostanra ezonban ezt a szövegrészt törölték.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.03.05.
Megnézve: 71

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra