HIRDETÉS
HIRDETÉS

Súlyos, minden eddiginél komolyabb veszélyhelyzet kialakulásáról tett bejelentést ma Orbán Viktor. Facebook-videójában arról beszélt, hogy olyan terhelés lesz a kórházainkon a következő időszakban, amilyen még nem volt.

Orbán Viktor a felvételen kissé feszült hangon arról beszél, hogy járványmatematikusokkal egyeztetett, "Ők azok, akik segítenek nekünk abban, hogy megérthessük, hogy az egészségügyi jelenségek, milyen trendekké állnak majd össze. Egyszerűbben fogalmazva, mi fog velünk történni a következő napokban és hetekben" - mondta a felvételen a miniszterelnök.

"Csupa rossz hírem van: a helyzet az úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az új fajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog" - fejtette ki.

Orbán Viktor kijelentette: "Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolónőre és minden lélegeztetőkészülékre szükség lesz."A miniszterelnök a videóban arra kért mindenkit, hogy mindenki a saját életében is a lehető legfegyelmezettebben hajtsa végre az utasításokat, amiket az operatív törzs közzétesz.

"Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak, ha sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz. Kérek mindenkit regisztráljanak és oltassák be magukat" - zárta gondolatait a kormányfő.

Nemzetközi egyeztetés kezdődött
Közben megkezdődött a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek online egyeztetése, amely megelőzi a 27 uniós tagország állam- és kormányfőinek szintén videokonferencia formájában megszervezett kétnapos csúcstalálkozóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök délután.

Az Európai Unió állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács tagjai csütörtökön kezdődő kétnapos, videokonferencia keretében tervezett csúcstalálkozójukon a koronavírus okozta világjárvány alakulásáról és az egészségügyi veszélyekre való felkészültségről tartanak megbeszélést, továbbá megvitatják a biztonság és védelem kérdéseit, valamint a déli szomszédsággal fennálló kapcsolatokat.

Havasi Bertalan emlékeztetett: miközben az uniós tagállamok körében egyre nagyobb az elégedetlenség és a felháborodás a nyugati vakcinaszállítmányok hiánya és sorozatos késlekedése miatt, a magyar kormány más utat választott; a lehető legtöbb vakcinát szerzi be a lehető legtöbb forrásból. Így 3,5 millióval több embert tud beoltani, mint egy hasonló méretű EU-tagország. Minden oltás jó, ami hatékony, biztonságos és megvédi az emberek életét - ismételte meg a magyar kormányzati álláspontot a sajtófőnök.

blikk.hu

Feltöltve: 2021.02.26.
Megnézve: 74

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra