HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szájer József kedden délután közleményben ismerte el: jelen volt azon az illegális partin Brüsszelben, melyet rendőrök oszlattak fel.

Mint írtuk, brüsszeli lapok arról cikkeztek, egy azóta már le is mondott magyar EP-képviselő is részt vett egy illegális szexpartin Brüsszelben, melyet a rendőrség oszlatott fel és drogot is találtak a helyszínen. A képviselő a helyi lapok állítása szerint menekülni próbált.

Szájer József kedden délután négy óra előtt közleményt adott ki, melyben részben elismerte, amit a belga lapok írnak:

"A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.

Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.

Szájer József"

Mint ismert, Szájer József vasárnap váratlanul lemondott EP-képviselői posztjáról, azzal indokolva lépését, hogy hosszú gondolkodás után döntött így, az egyre nagyobb lelki megterhelés miatt, a jövőben pedig más, szellemi területen folytatja munkáját. Szájer József a Fidesz alapító tagja, 1994 és 2002 között a párt országgyűlési frakcióvezetője, majd egészen most vasárnapi EP-képviselője.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.12.01.
Megnézve: 674

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra