HIRDETÉS
HIRDETÉS

A járvány elleni védelmi intézkedések kiterjesztéséről döntött az Orbán-kormány: ennek értelmében hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz viselni maszkot, amit csak az étkezés vagy italfogyasztás idejére lehet levenni.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján az ügyeleti központ vezetőhelyettese, Kiss Róbert figyelmeztetett, hogy a hatóságok ellenőrizni fogják az előírások betartását, és azok megszegése esetén a vendéglátóhelyet be is zárathatják.

A bejelentés értelmében tehát immár kiterjed a maszkviselési kötelezettség a

tömegközlekedési eszközökre és azok megállóira,
kereskedelmi üzletekre és bevásárlóközpontokra,
egészségügyi és szociális intézményekre,
ügyfélfogadási irodákra,
mozikra, színházakra,
szabadtéri és sportrendezvényekre,
és a legújabb döntés értelmében a vendéglátó- és szórakozóhelyekre.

A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából Kiss Róbert elmondta, hogy a temetőkben nem kötelező a maszkviselés, viszont a sírkertek megközelítésekor igen, így a klasszikus rendőri feladatokon kívül erre is oda fognak figyelni az egyenruhások.

Az alezredes hangsúlyozta, hogy a védelmi intézkedések betartását minden érintett helyen ellenőrzik. Az elmúlt 24 órában összesen 69 rendőri intézkedésre volt szükség, melyek többségét (53) üzletekben, kisebb részét tömegközlekedési eszközökön (16) foganatosították. A tranzitálási szabályok megsértése miatt a korridorokon 38 szabályszegőt büntettek meg.

3669 esetben rendeltek el újonnan házi karantént, így jelenleg összesen 25 és félezren kényszerülnek otthonukban maradni, amit a hatóságok folyamatosan ellenőriznek.

index.hu

Feltöltve: 2020.10.29.
Megnézve: 183

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra