HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Le Figaro megrázó részleteket közölt a csütörtöki nizzai terrortámadás áldozataival és az események pontos megtörténtével kapcsolatban.

MA REGGEL HÁROM EMBER VESZTETTE ÉLETÉT ABBAN A BRUTÁLIS TERRORTÁMADÁSBAN, AMELYET A NIZZAI KATOLIKUS SZÉKESEGYHÁZ ELLEN INTÉZETT EGY DZSIHADISTA ELKÖVETŐ.

A lap úgy tudja, az egyik áldozat egy idős nő volt, aki kora reggel imádkozni ment a székesegyházba. A terrorista átvágta a torkát, csaknem lefejezte. Leszúrva találtak rá a támadás férfi áldozatára is, aki a székesegyház sekrestyése volt. A harmadik áldozat egy nő, akinek többszöri késszúrás után még sikerült egy közeli kávézóban menedéket keresnie, ott azonban ő is elhunyt.

A rendőrség meglőtte a vélhetően húszas éveiben járó támadót, akit kórházba szállítottak és letartóztattak. Emmanuel Macron francia elnök válságtanácskozást hívott össze, kora délután érkezik a helyszínre. A nemzeti terrorellenes ügyészség, a PNAT terrorizmus és gyilkosság gyanújával indított nyomozást.

JEAN CASTEX FRANCIA MINISZTERELNÖK EGYÚTTAL BEJELENTETTE, HOGY A LEGMAGASABB SZINTRE EMELIK A TERRORKÉSZÜLTSÉGET AZ ORSZÁGBAN. HOZZÁTETTE, HOGY A KORMÁNY HATÁROZOTT ÉS KÖNYÖRTELEN VÁLASZT FOG ADNI A BARBÁR TETTRE.
A francia katolikus püspöki konferencia (CEF) felhívására délután 3 órakor szerte Franciaországban harangszóval tartanak kegyeleti megemlékezést.

index,hu

Feltöltve: 2020.10.29.
Megnézve: 174

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra