HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az orvosok szerint kritikus a helyzet a szlovén kórházakban az ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt, miközben szombatra ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában – írja az MTI.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZER TÚLTERHELTSÉGE MIATT A JÁRVÁNYÜGYI SZAKEMBEREK SZOMBATTÓL NEM KUTATJÁK FEL A FERTŐZÖTTEK KONTAKTJAIT. A POZITÍV TESZTTEL RENDELKEZŐKNEK MAGUKNAK KELL JELEZNIÜK AZOK FELÉ, AKIKKEL KAPCSOLATBAN ÁLLTAK, HOGY KORONAVÍRUS-FERTŐZÉSÜK VAN.

Amennyiben százezer főre vetítve a megbetegedések száma meghaladja a 140-et, a kórházi ellátásra szorulók száma a 250-et, valamint az intenzív osztályon kezelt betegek száma az ötvenet, automatikusan újra hivatalosan is járványhelyzetet hirdetnek Szlovéniában. A lapok szerint ez már hétfőn bekövetkezhet.

A kormány által szombaton közzétett adatok szerint pénteken 898-cal 14 416-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 187-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 250-en vannak kórházban, közülük 43-at ápolnak intenzív osztályon. Horvátországban egy nap alatt, szombatra 1096-tal nőtt, és elérte a 24 761-et az azonosított fertőzöttek száma. Tíz ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 355-re nőtt. Kórházban ápolnak 530 beteget, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

index.hu

Feltöltve: 2020.10.17.
Megnézve: 404

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra