HIRDETÉS
HIRDETÉS

A bestiális tanárgyilkosság másnapján nyilatkozott a francia terrorelhárítási főügyész az esetről.

Mint megírtuk, pénteken egy 18 éves, moszkvai születésű csecsen férfi a nyílt utcán késsel megölt egy francia tanárt, és levágta a fejét. A tettest a rendőrök lelőtték, mert nem engedelmeskedett a felszólításuknak.

Jean-François Ricard terrorelhárítási főügyész elmondta, hogy terrorista indítékkal elkövetett gyilkosság miatt nyomozást indítottak az ügyben. Hozzátette:

AZ ELKÖVETŐ MÁRCIUSBAN MENEKÜLTSTÁTUSZT ÉS TÍZÉVES TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLYT KAPOTT FRANCIAORSZÁGBAN, ÉS NEM VOLT ISMERT A TITKOSSZOLGÁLATOK ELŐTT.

Franciaország számos csecsennek nyújtott menedéket azóta, hogy az orosz hadsereg offenzívát indított iszlamista csecsen szakadárok ellen a kilencvenes években és a kétezres évek elején.

A hatóságok őrizetbe vették az elkövető több családtagját. Összesen kilenc embert fogtak el, köztük a gyilkos szüleit, nagyapját, 17 éves öccsét, egyik diáktársának apját és egy másik férfit, valamint több barátját – mondta el a főügyész, hozzátéve, az elkövető apjának egyik féltestvére 2014-ben csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Szíriában. A nyomozás előzetes eredményei szerint A GYILKOS A HELYI DIÁKOKTÓL KÉRDEZŐSKÖDÖTT SAMUEL PATY-RÓL, A KÉSŐBBI ÁLDOZATRÓL. A 47 ÉVES, FÖLDRAJZ–TÖRTÉNELEM SZAKOS OKTATÓ FEJÉRŐL FÉNYKÉPET IS KÖZZÉTETT A TWITTEREN, A HOZZÁ TARTOZÓ ÜZENETBEN AZT ÍRTA: ÜZENI A „HITETLENEK VEZETŐJÉNEK”, EMMANUEL MACRON FRANCIA ELNÖKNEK, HOGY VÉGZETT EGY „POKOLFAJZATTAL, AKI BECSMÉRELTE MOHAMED PRÓFÉTÁT”.

A párizsi orosz nagykövetség közölte, hogy a támadónak nem volt kapcsolata Oroszországgal. A meggyilkolt tanár középiskoláját gyászolók lepték el. Többen „tanár vagyok” felirattal jelentek meg a helyszínen.

index.hu

Feltöltve: 2020.10.17.
Megnézve: 372

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra