HIRDETÉS
HIRDETÉS

726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 13 879 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 646 fő, 4130-an pedig már meggyógyultak – olvashatók a legfrissebb adatok a koronavirus.gov.hu oldalán.

Az aktív fertőzöttek száma 9103 fő. Az aktív fertőzöttek 43, az elhunytak 58, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint írják, ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed.

A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, mint írják, „nem hagyhatjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége”. Kérik, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be!

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kérik, hogy azokon a helyeken, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa azt be. Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és a krónikus betegek védelme. Az dőseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

index.hu

Feltöltve: 2020.09.15.
Megnézve: 478

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra